• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Trabzon Şubesi Son Hafta’da Milli Şairimiz Akif’e İlişkin Üç Anma Faaliyetiyle 2023 Yılını Kapattı.

TYB Trabzon Şubesi Son Hafta’da Milli Şairimiz Akif’e İlişkin Üç Anma Faaliyetiyle  2023 Yılını Kapattı.

TYB Trabzon Şube Başkanlığı, her seçim dönemi sonrası artan bir ivme ile sürdürdüğü faaliyet serisini, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un” doğumunun 150’nci, ölümümün,87’nci yıllarına münhasır olarak 2023 yılının son haftasına sığdırdığı ve paydaş kurumlarla icra ettiği üç ayrı zaman ve mekânda yapılan anma programlarıyla yılı tamamladı.

Başkan Kamuran Tuna tarafından yapılan açıklamada, “göreve geldiğimiz günden beri her seçim dönemi faaliyet çıtasını biraz daha yukarı çıkarttıklarını kaydederek, tüm üye ve çalışma arkadaşlarımı kutlarım” ifadelerine yer verdi. “9. Olağan genel kurul sonrasına yönelik süreci Trabzon plakasına eşitleyerek 61 faaliyetle kapattıklarının altını çizen Tuna, 10. Olağan genel kurul sürecinde ise yılın son haftasına üç faaliyet sığdırmayı başararak, totalde 81 etkinlikle mevcut dönemi de Türkiye illeri plakasına eşitlediklerini” belirtti.

TRABZON MAÇKA’DA DÜZENLENEN ETKİNİKTE “AKİFİ ANLAMAK”

2023 yılının son haftasının ilk faaliyeti Trabzon’un Maçka ilçesinde yapıldı. “Doğumunun 150’nci, ölümümün, 87’nci yılında Akif’i Anlamak” adlı konu başlığıyla sahnelenen etkinlik, Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphane Müdürlüğü ve TYB Trabzon Şube Başkanlığının ortak paydaşlığında, Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Belediye başkanlığının destekleriyle tamamlandı. Program akışı, KTÜ Öğretim Görevlisi Hülya Çakıroğlu’nun sunumuna müteakip, TYB üyeleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerinin seslendirdikleri Akif şiirleri ve belge takdimiyle tamamlandı.

SON HAFTANIN İKİNCİ FAALİYETİ KTÜ’DE İCRA EDİLDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi AKM Salonunda, sunuculuğunu Saadet Yılmaz’ın yaptığı “Şair ve Arif Gözüyle Mehmet Akif Ersoy” temalı program, anılan üniversitenin yanı sıra Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle, Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphane Müdürlüğü ve TYB Trabzon Şube Başkanlığının doğrudan organizasyonuyla yürütüldü. Çok sayıda akademik, idari personel ve öğrencinin yer aldığı faaliyette, Mehmet Mutluoğlu’nun on kıta istiklal marşımızı seslendirmesini takiben, KTÜ Öğretim Üyesi Hakan Soydaş tarafından merhum Akif’e dair yapılan kapsamlı sunumu ve ayrıca, KTÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencileriyle, TYB Trabzon Şubesi şair üyelerince okunan şiirler büyük bir beğeniyle izlendi. Program anısına, katılımcılara belge takdimiyle faaliyet sona erdi.    

FİNAL ETKİNLİK TRABZON AÇI KOLEJİ’NDE YAPILDI

Mevcut yılın final etkinliği Karadeniz Yazarlar Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığı, Trabzon Açı Koleji ve Seçkin Nüans Gelişim Kursu’nun ortak katılım ve katkılarıyla “Doğumunun 150’nci, ölümümün, 87’nci yılında Mehmet Akif’i Ersoy” parolasıyla start aldı. Kolej Müdürü Fatih Tütüncü'nün açılış konuşmasını, Karadeniz Yazarlar Birliği Dernek Başkanı Sebahattin Saruhan ve Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna’nın konuşmaları izledi. Ardından eğitimci, Yazar Mehmet Kartal, merhum Mehmet Akif'e dair muhteşem bir sunum gerçekleştirdi. Açı Koleji, Nüans Gelişim Kursu öğrencileri ve edebiyat derneklerinin şair üyeleri tarafından seslendirilen Akif şiirlerine müteakip, Mehmet Mutluoğlu'nun gür sesiyle on kıta şeklinde ezbere okunan Milli Marşımızın ardından program, belge takdimiyle son buldu.

27.12.2023-m-akif-anma-programi-ktu-akm2-(27).jpeg

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim