• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

TYB Trabzon Şubesinde faaliyetler devam ediyor

TYB Trabzon Şubesinde faaliyetler devam ediyor
TYB Trabzon şubesinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında sunum, söyleşi ve şiir dinletisi programları devam ediyor.

Bunun dışında Trabzon Büyükşehir Belediyesince belirlenen yıllık “Kültürel Faaliyet Takvimi” çerçevesinde TYB Trabzon Şubesinin katılımıyla icra edilen yazar buluşmalarına yönelik etkinlikler de aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda, yazar üye Bahaettin Kabahasanoğlu’nun sunumu ile Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik “ Nasıl Yazıyorum” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi de, okuma ve yazmanın önemine vurgu yapıldı. Öğrencilerimizin, dersleri dışında kalan zamanlarını edebi faaliyetlere ayırmalarının yararına dikkat çekilerek, farklı olumsuz alışkanlıklardan uzak durulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca yazım teknikleri konusunda da çeşitli aktarımlarda bulunularak, fırsatları ıskalamadan ve hayalleri ertelemeden bütüncül bir yaklaşımla pozitif ve dengeli bir yaşamın sürdürülmesi hususları üzerinde duruldu.

Müteakip günde ise Şair Ali Kılıç ile Yomra ilçesi Oymalıtepe Şehit Sedat Kaplan Ortaokulu ziyaret edilerek, ilgili okul öğrencileriyle buluşma sağlandı. Programda, Trabzon TYB şube başkanı Kamuran Tuna ve Şair Ali Kılıç tarafından öğrencilere hitaben yapılan konuşmada, her bireyin kendini keşfetmesi ve içlerinde saklı yeteneği açığa çıkarmanın yollarının bulunmasının ehemmiyetine değinildi. Yazabilmek için okumanın şart olduğunu ve insan ne kadar bilgili olursa aynı oranda da düşünüp, üretebilme yetisine sahip olunacağı sözlerine yer verildi. Program sonunda, okulda mevcut tüm öğrencilere, şair Alı Kılıç’ın şiir kitapları ücretsiz hediye edildi.  

Başkan Kamuran Tuna tarafından yapılan açıklamada ilgililere teşekkür edilerek, “Trabzon ilimizdeki edebi faaliyetler, artan bir ivme ile devam edecektir. Önümüzdeki günlerde yapılacak bir dizi etkinlik planımız da hazırdır. Amacımız, gençlerimize, öğrencilerimize kültürel değerlerimizi özümsetmek ve olumsuz uğraşılar yerine, onları edebi disiplinlerle buluşturmak suretiyle, topluma yararlı ve bilgi birikimi yüksek, şuurlu nesiller olarak geleceğe hazırlamaktır. denildi.

whatsapp-image-2022-12-14-at-23.36.25.jpegwhatsapp-image-2022-12-14-at-23.37.04.jpeg

 

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim