• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TYB Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri sahiplerini buldu

TYB Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri sahiplerini buldu
SAKARYA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri, sahiplerini buldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, yazarlar, şairler, edipler, fikir insanları, düşünürler ve sanatçıların yol açıcı insanlar olduğunu söyledi.

Bu insanların toplumları gerçek anlamda aydınlatan münevverler, toplumsal meselelere çağrı sunan gerçek entelektüeller olduğunu dile getiren Arıcan, "Dünya tarihinde olup biten her şey edebiyatçılar, şairler, mütefekkirler ve sanatçılar tarafından mütemadiyen yazılmaktadır." dedi.

Arıcan, 45 yıl önce kurulan TYB'nin, sadece ülkenin değil coğrafyanın belki de kesintisiz en kıymetli, en değerli ödül değerlendirme faaliyeti gerçekleştirdiğini belirtti.

"Türkiye yüzyılı"nın kültür yüzyılı olmasını dileyen Arıcan, "Türkiye'de artık kültür ordusu var. Biz 'Türkiye yüzyılında' inşallah kültürün daha fazla şahlandığı yüzyıl olmasını istiyoruz. Yazarlarımızın, ediplerimizin, şairlerimizin, münevverlerimizin ülkemize, dünyaya yön veren, dünyaya huzuru ve barışı gerçekten kültür elçileriyle gerçekleştireceği yüzyıl olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Devamı: https://www.haberturk.com/sakarya-haberleri/31004990-tyb-yazar-fikir-adami-ve-sanatcilari-odulleri-sahiplerini-buldu

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim