• İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

TYB'de Namlı Dönemi

TYB'de Namlı Dönemi
Türk yazım hayatına yön veren yazarlar, dergiler, ekoller olduğu gbi merkezine edebiyatı alan birçok dernek, vakıf ve birlikleri de görüyoruz ülkemizde.

Türk edebiyatına milli bir bakış ve topluma duyarlı bir yaklaşım getiren ve D. Mehmet Doğan tarafından kurularak yüzlerce yazar ve şairin bir araya gelmesini sağlayan Türkiye Yazarlar Birliği, geçtiğimiz yıllarda hikâyeciliği, şairliği ve son yıllarda “Bir Göç Ne Bırakır Ardında?” isimli eseriyle deneme alanında da gücünü gösteren Nazım Payam’ın kurucu başkanlığında  2021 yılında Elazığ’da da açılmıştı. Bugüne kadar;  Şehir Kültürü ve Kültürlü Şehirler Sempozyumu gibi ülkenin çok sayıda saygın yazarının konuk olduğu önemli bir çalışmayı Elazığ ile buluşturan, “Edebiyat Atölyesi” çalışmasıyla yetenekli kalemlerin kendilerini geliştirmesini sağlayan ve bu çalışmalarıyla önemli başarılara imza atan ve bu sebeple TYB Genel Merkezi tarafından  2022 yılında “yılın şubesi” seçilerek berat ile ödüllendirilen Elazığ Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinde bayrak değişimi yaşandı.

Yapılan Genel Kurul’da başkanlığa akademisyenliği ile yazarlığı birleştiren naif kişilik Doç. Dr. Taner Namlı seçildi.  

Devamı: https://www.elazighakimiyethaber.com/tyb-de-namli-donemi/92765/

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim