• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TYB’den Mamak’ta Ankara Edebiyat Festivali

TYB’den Mamak’ta Ankara Edebiyat Festivali
Mamak Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Muallim Mektebinde düzenlene Ankara Edebiyat Festivali başladı. Mamak Muallim Mektebinde başlayan edebiyat festivali ayın 25 ine kadar sanatseverleri ağırlayacak.
Türkiye Yazarlar Birliği Mamak Kültür Merkezi Muallim Mektebinde düzenlediği Ankara Edebiyat Festivali ile Ankaralı sanatseverlerle buluştu. 5 gün sürecek festival başta gençler olmak üzere bütün Ankaralılara düzenlenen edebiyat festivaliyle sanatı ve sanatçıyı anlatacak. Festivalin açılışında gazetemize konuşan TYB Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan, “Ankara’da ilk defa bir edebiyat festivali yapılıyor. Bu festival beş gün sürecek edebiyatçıların ilgili olarak akademisyenlerin, fikir adamlarının buluştuğu bir programdır. Bu programda edebiyat ile alakalı fikirdi, romandı, hikâye ve denemeler konuşuluyor” vurgusu yaptı.

 “ANKARA’DAKİ İLK EDEBİYAT FESTİVALİ” 

Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan gazetemize verdiği demeçte, “Ankara’da ilk defa bir edebiyat festivali yapılıyor. Bu festival beş gün sürecek edebiyatçıların ilgili olarak akademisyenlerin, fikir adamlarının buluştuğu bir programdır. Bu programda edebiyat ile alakalı fikirdi, romandı, hikâye ve denemeler konuşuluyor. Gençlerle ilgili edebiyat paneli ve Ankara’nın edebiyatı ile ilgili panel var. Ankara edebiyatı fazla konuşulmamış saklıda kalmış bir edebiyattır.  Bu konularla ilgili paneller ve dinletiler var. Biz bu programla edebiyat alanında ilgi çekmek istiyoruz. Burada geçmiş edebiyatımızda konuşuluyor. Bu günün edebiyatı da bu şekilde devam vurgusu yapılmış oluyor. Güzel özel bir program olacak bu programa memleketin her yerinden şairler ve yazarlar gelecek” şeklinde konuştu. 

Doğan, “Bizim eğitim sistemimizden kaynaklanan bir durumla öğrencilerde okuma alışkanlığı yok. Eğitim sistemimiz çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıramıyor. Ailelerin ve öğretmenlerimizin de okuma alışkanlığının olması gerekli” dedi. 

Devamı: https://www.gazeteilksayfa.com/tybden-mamakta-ankara-edebiyat-festivali-155552h.htm

 

 

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim