• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

TYB’den Milli Egemenlik Ve Eğitim Konferansı

TYB’den Milli Egemenlik Ve Eğitim Konferansı
Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinin organize ettiği “İmparatorluktan Cumhuriyete Milli Egemenlik ve Eğitim” konulu konferans büyük ilgi gördü…

Büyükbaş: “Anadolu Coğrafyası Tarihinin En Yüksek Erişebilir Eğitim Altyapısına Ulaştı”

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi, Dr. Nihat Büyükbaş’ın katılımı ile konferans düzenledi. Konferansın konusu Türklerde Eğitim İmparatorluktan Cumhuriyete Milli Egemenlik ve Eğitim oldu. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Dr. Nihat Büyükbaş konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şube Başkanı Doç. Dr. Taner Namlı, Cumhuriyetin emanetini yaşatmak için Türkiye Yazarlar Birliğinin bir misyon üstlendiğini söyledi.
Yazarlar Birliği Elazığ Şubesinin organize ettiği “İmparatorluktan Cumhuriyete Milli Egemenlik ve Eğitim” konulu konferansta konuşan Eğitim Bilim uzmanı Dr.Nihat Büyükbaş; Milli Eğitim Bakanlığı Cumhuriyetin kurulmasından önce 600 yıllık bir geçmişin olduğunu söyleyerek, Fransız ihtilali öncesi dönem ile ilgili bilgiler verdi.
Büyükbaş açıklamasında; “Anadolu insanın Tarih boyunca yaşadığı tüm sıkıntılarının temelinde, insanımızın değerlerimiz üzerine inşa edilmiş eşit, kaliteli eğitime erişememesidir. 600 yıllık geniş coğrafyaya yayılmış İmparatorluğun her köşesinde, Balkan Savaşlarında, Çanakkale Savaşında, Birinci Dünya Savaşında, Kurtuluş Savaşında, devletin terörle mücadelesinde şanlı Ordumuzun güvenilir, gözü pek askeri, sınırlarımızın koruyucusu Anadolu insanı tarihimiz boyunca erişebilir eğitim imkanlarında yoksun kaldı.”dedi.

Devamı: https://www.gunisigigazetesi.net/haber/19991430/tybden-milli-egemenlik-ve-egitim-konferansi

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim