• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

TYB’nin konuğu Milletvekili Halil Özcan oldu

TYB’nin konuğu Milletvekili Halil Özcan oldu

Tuğba Polat

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Dr. Halil Özcan,  Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinin konuğu oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesi ile birlikte Şanlıurfa’ya gelerek saha çalışmalarına başlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan ziyaretleri kapsamında TYB Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti.

TYB Şanlıurfa Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya’nın yanı sıra TYB Şanlıurfa Şube üyesi yazar ve şairlerin hazır bulunduğu ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan’ın da katıldığı ziyaret toplantısında Şanlıurfa’nın kültürel ve sanatsal alandaki sorunları ele alınarak çözüm önerileri konuşuldu.

Şanlıurfa’ya yakışır bir Sanat ve Kültür Merkezi kurulmalı

Toplantıda söz alan TYB Şanlıurfa Şubesi üyesi Yazarlar ve Şairler yaptıkları konuşmalarda Şanlıurfa’da kültürel ve sanatsal etkinliklerin gerekli değeri görmediğini belirtti. Bunda en büyük etkinin Şanlıurfa’da bir Sanat ve Kültür Merkezi olmayışından kaynaklandığını belirterek ilgili kurum ve kuruluşların Şanlıurfa’ya yakışır Kültür ve Sanat Merkezi kurulması için harekete geçmelerinin önemine dikkat çektiler.

Sorun ve çözüm önerileri noktasında STK’lara önemli görevler düşüyor.

AK Parti Milletvekili Dr. Halil Özcan ise yaptığı konuşmada ve sahipliğinden dolayı TYB Şanlıurfa Şube yönetimine teşekkür ederek; Bugün burada Şanlıurfa’nın yazar, şair ve sanatçıları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şehire ilişkin ve özelde Şanlıurfa’ya ilişkin sorunların ve çözüm önerilerinin dile getirilmesinde aydınlara ve STK’lara önemli görevler düşmektedir. Bu sorunların çözümü noktasında da biz Milletvekillerine önemli görevler düşmektedir. Buradan hareketle biz de acizane Şanlıurfa’nın sorunlarını T.B.M.M. çatısı altında dile getirmeye ve bu sorunlara çözüm üretmeye gayret ettik ve bundan sonrada gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Hepimizin değerlerimize sahip çıkması gerekiyor

TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya ise yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Şanlıurfa bir çok alanda olduğu gibi kültürel alanda da kadim değerlere sahip. Hepimizin bu değerlere sahip çıkması gerekiyor. Türkiye Yazarlar Birliği şubemiz üyelerimizin ortaya koyduğu yazı ve fikirlerle şehrimizin maddi manevi gelişimine destek olmaya çalışmaktadır. Sayın vekilimizden beklentimiz, Urfa’nın sosyal ekonomik ve kültürel alanda hak ettiği değere ulaşması için şehrin sesini  Ankara’ya duyurmasıdır. Ayrıca kültürel faaliyetler konusunda daha fazla destek ve hassasiyet bekliyoruz. Bu bağlamda şehrimizin gelişimi noktasında herkesin taşın altına elini koyması gerekir” dedi.

Yaklaşık iki saat süren ziyaret toplantısı çeşitli konularda yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak : Gap Gündemi

whatsapp-image-2022-08-24-at-15.03.14-(2).jpegwhatsapp-image-2022-08-24-at-15.03.14.jpeg

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim