• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

TYB'nin Yazarları Sakarya'da

TYB'nin Yazarları Sakarya'da
14. TYB Şubeler Buluşması 4-6 Kasım tarihlerinde Sakarya'da gerçekleşecek.

Her yıl bir şubede toplanan, 2600 şair ve yazarın üye olduğu Türkiye Yazarlar Birliği'nin şube başkanları 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde Sakarya'da toplanıyor.

Türkiye'nin yedi bölgesinden  17 şube başkanı ile TYB genel merkezinden 6, toplamda 23 şair ve yazarın üç gün süreyle Sakarya'da toplanacağı etkinliğin ev sahipligini TYB Sakarya Şubesi ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Buluşma ile ilgili açıklama yapan TYB Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna, 'şubeler olarak her sene bir ilde toplanıp sezonluk değerlendirme ve planlarımızı yapmaktayız. Geçen sene Giresun'da, önceki sene Trabzon'da toplanmıştık. Üç gün süreyle 23 TYB'li şair ve yazara, Sakarya olarak ev sahipliği yapacağız. 14. TYB Şubeler Buluşmasına, Sakarya olarak, iki yenilik getirdik: Gelecek bütün yazarların eserlerinden 'Tekmili Birden' adıyla ortak bir kitap yayınladık, ayrıca gelen her yazarı 16 ilçedeki bir lisede, öğrencilerle buluşturacagiz. Genel Başkanımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ve Türk İslam Sanatları uzmanı Bekir S. Soysal ise, SAÜ ve SUBÜ öğrencileriyle bir araya gelecek.” dedi.

Sakarya’nın dört bir yanında üç gün süreyle edebiyat rüzgârı esecek diye konuşan Tuna sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Türkiye'nin 17 ilinden 23 şair ve yazarın şehrimizde ağırlanmasına örnek bir ev sahipliği yapan, misafirlerimizi ağırlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçırmayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce’ye ve çalışkan ekibine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca SAÜ  ve SUBÜ rektörleriyle il milli eğitim müdürümüz de konu ile ilgili büyük duyarlık gösterdiler. Kaynarca Belediyesi de bir ucundan tuttu. TYB camiası olarak her iki rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al ve Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'a ve ekip arkadaşlarına, il milli eğitim  müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve ekibine, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum'

2-(8).jpeg3-(6).jpeg

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim