• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Uluçay: Çanakkale, Kurtuluş mücadelemizin yolunu açmış ve aydınlatmıştır

Uluçay: Çanakkale, Kurtuluş mücadelemizin yolunu açmış ve aydınlatmıştır
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü nedeniyle Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait ULUÇAY, bir mesaj yayınladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Sait Uluçay, “Türk tarihinde önemli bir yeri olan, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılını kutlamanın ve canımızdan aziz bildiğimiz kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin “Şehitler Günü’nü” idrak etmenin gurur ve onurunu yaşamaktayız.

Şanlı tarihimizin şerefli sayfalarını süsleyen her değerimize, her kutsalımıza saldıran; topyekûn yok edilmemiz için güç birliğine giden ehli salibe karşı kararlı duruşumuzla saldırgan bu uluslara karşı onurumuza sahip çıkma mücadelemizle, tam 253 bin iman abidesi genç vatanperver, tekbir sedalarıyla şehadet şerbetini içerek , “Çanakkale’nin Geçilemeyeceğini” ispat etmişlerdir.

Çanakkale’de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kurtuluşumuzun yolunu açmış ve aydınlatmıştır. Çanakkale Zaferinden bir iman ve ahlak destanı yaratan bu millet, en zor şartlarda bile şer odakların fitnelerine karşı daima toparlanıp bir, iri ve diri olma kabiliyetine sahip olduğunu göstermiştir.

 Türk Milletinin birlikte yaşama iradesi ve refleksi, vatana bağlılık, bayrak aşkı, hür ve bağımsız yaşama isteği, vatanın bölünmez bütünlüğünün devam arzusu ve sahip olduğumuz iman gücümüz, her türlü karşı hamleleri bertaraf edecek en güçlü silahlarımızdır.

Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi- Sünni, Müslim gayrı Müslüm gibi tasnif edici, ayrımcı, ötekileştirme, ayrıştırma ve dışlayıcı tutum ve davranışları ret ederek, Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her döneminde her zorluğu yenecek güç, kudret ve kabiliyetini ortaya koymuştur. Türk milleti, birlik ve beraberliğini koruyarak birçok zorluğun üstesinden gelmiştir. Hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. 

Bir süredir onurumuzu, haysiyetimizi, izzet ve şerefimizi hedef alma gafletine düşen; birlik ve bütünlüğümüze kasteden, Müslüman düşmanlığı yaparak, içinde bulunduğumuz coğrafya üzerinde olmaz düşler kuran bedbahtların Çanakkale’de yaptıklarımızı ve düştükleri durumlarını hatırlamalarında fayda vardır diye düşünüyorum.

Son zamanlarda Yunanistan’ın  aleyhimize oluşturmak istediği şer ittifakın her hamlesini bertaraf edecek güç ve kararlılıkta bulunduğumuzu hatırından asla çıkarmaması gerekir. Çanakkale’den Sakarya’ya uzanan süreçte gösterdiğimiz kahramanlığı, destanlaştırdığımız ve yazdırdığımız İstiklal Marşının 100. yılında aynı heyecan ve aynı kararlılıkla vatan uğrunda şehit olmaya canını adamış imanlı yüreklerin koparacağı fırtınanın girdabında boğulacaklarını unutmamalıdırlar.

Tarih yazıp, çağ açıp kapatan bir millet olarak, Çanakkale ruhunu, istiklal ve hürriyet hissiyatımızı dünden daha fazla diri tutarak, bekamıza sahip çıkma gayretimiz, büyük bir kararlılıkla devam etmektedir.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak, Şehit kanlarıyla sulanan ve bize emanet edilen bu kutsal topraklara büyük bir şuurla sahip çıkarak, gelecek nesillere emanet etme kararlılığımız devam edecektir.

Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümünde Çanakkale Savaşı kahramanlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyoruz.

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim