• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Usta Editör Yazar İçin Bir Şanstır!

Usta Editör Yazar İçin Bir Şanstır!
TYB İstanbul Şubesi’nin katkılarıyla Ali Fuat Başgil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik başlatılan Editörlük Atölyesi projesi açılış programı Sultanahmet’te Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşti.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı açılış programında editörlüğün önemli bir iş olduğunu belirterek bazı yazarların başarılarının ardında usta editörlerle çalışıyor olmaları yatar. Çünkü yazarın kaleminden çıkan bir metnin son halini editör verir. Yazarın ürettiği metni editör okunmaya hazır hale getirir. Usta editör yazar için bir şanstır. Editörlük batı menşeli bir meslektir. Bizde de işini hakkıyla yapan büyük editörler yetişmiştir. Editörlüğün en garip yanı başkalarının metinleriyle uğraşmaktan kendi metinlerini üretmemektir. Editör olmak için yola çıkan arkadaşlarımız bu durumu göz ardı etmemelidir. Elbette Hem editörlük yapıp hem de kaliteli metinler üreten kişiler de vardır. Fakat kendi yazılarına vereceği mesaisinden fedakârlık yaparak bu üretimde bulunmaktadır. Usta editörlerden birisi bir gazeteye verdiği söyleşisinde şöyle diyor; “Bu işleri yaparken, en büyük handikabımız kitaptan soğumak. Çünkü sürekli okuyorsunuz, redakte ediyorsunuz.” Yani okumak istediğiniz kitabı değil işiniz icabı okumanız gereken kitapları okuyorsunuz. Bu durumda istediğinizi yazamamak gibi bir sorunla karşı karşıya olduğunuz gibi istediğiniz kitabı okuyamamanız gibi bir durum da ortaya çıkıyor. Elbette bu tercih meselesidir. İşine aşkla bağlı editörler tanıyorum. Sevdiğiniz zaman başarılı da oluyorsunuz. Bu vesileyle atölyede eğitim alacak gençlerimize başarılar diliyorum.

Ali Fuat Başgil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tayfur Kozan da projeye desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve TYB İstanbul Şubesi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında gençlerimizin yetişmesi için çaba gösterdiklerini belirterek kültürel etkinliklerin önemine değindi. Ali Fuat Başgil Kız İmam Hatip Lisesi’nde greve başladıkları günden bu yana çok önemli projelere imza attıklarını belirten Kozan aynı heyecanla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Yazar Yusuf Dursun’un yazarlık ve editörlük ilişkisini anlattığı konuşmanın ardından program sona erdi.

Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim