• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Van'da bir edebiyat hareketi: Hayal bilgisi

Van'da bir edebiyat hareketi: Hayal bilgisi
Cihat Albayrak ve eşi Ayşe Ünsal, Erçiş’te bir edebiyat dünyası kurdular kendilerine ve iyiliklerinden, güzelliklerinden yansıyan bu neşe ile orada, uzakta bir iyilik hareketi başlattılar.


Cihat Albayrak’la ne zaman tanıştım? Sanırım Van depreminden hemen sonra idi. Cihat, depremin merkezi olan Erciş’te İngilizce öğretmenliği yapıyor ve “İnsan bu alemde hayal ettiği müddetçe yaşar” mottosuyla açılan Hayal Bilgisi isminde bir dergi çıkarıyordu. Cihat aslen de Van/Erciş’li idi. Dergi bütün amatörlüğüne rağmen okunabilen ve birçok yazar ve şair için ilk duraklardan biri olan bir dergi idi. Nergihan Yeşilyurt, Müzeyyen Çelik, Ali Berkay Bircan, Emre Gürkan Kanmaz gibi isimler bu dergide görünen isimlerden sadece bir kaçı.  Albayraklar aynı zamanda yetim çocuklar için “İyilik Hareketi” adı altında hayır çalışmaları da yapıyorlar Hayal Bilgisi’nin 5. sayısı için Cihat benden bir şiir ve “Edebiyat sokaktaki insanın işine yarar mı” minvalindeki bir soruşturma ekseninde bir de yazı istemişti. Tanışıklığımız buraya dayanır. Sonra irtibatımızı kopardık ne yazık ki. Biliyorum ki taşrada yazı şiir toparlamak İstanbul’a göre bin kat daha zordur. İnsanlarla uzaktan konuşmak, yazışmak zorundasındır. Bire bir ilişki kuramazsın kimse ile. Ama Cihat ve eşi Ayşe Ünsal Van’da, Erçiş’te bir edebiyat dünyası kurdular kendilerine ve iyiliklerinden, güzelliklerinden yansıyan bu neşe ile orada, uzakta bir iyilik hareketi başlattılar. Bugün Hayal Bilgisi, her sayısında önemli isimlerin yazı ve şiirlerini yayımladığı bir dergi. Cihat’sa 2015’te Van Yazarlar ve Şairler Derneğinin kurucu başkanı oldu ve “edebiyathaberleri.com”adlı sürekli güncellenen bir edebiyat sitesini yönetiyor. Albayraklar aynı zamanda yetim çocuklar için “İyilik Hareketi” adı altında hayır çalışmaları da yapıyorlar. Bütün bunların bir neticesi olarak bölgenin kültür sanat etkinlikleri bu iki güzel insanın etrafında şekilleniyor. 

Devamı için: http://www.vahdetgazetesi.com/kultur-sanat/van-da-bir-edebiyat-hareketi-hayal-bilgisi-h80754.html

Bu haber toplam 1593 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim