• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Vefatının 12. Yıldönümünde Şair ve Yazar Rıfkı Kaymaz Anıldı

Vefatının 12. Yıldönümünde Şair ve Yazar Rıfkı Kaymaz Anıldı
Prof. Dr. Köksal Pabuççu “Rıfkı Kaymaz Ağabeyimiz her daim projeleriyle, çalışmaları ile tanıdığımız bir hocamızdı.” Dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin haftalık proıgramları devam ediyor. Son haftanın programında  Şair ve Yazar Rıfkı Kaymaz da rahmetle yad edildi.

               Programın başında bir konuşma yapan Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir “Rıfkı Kaymaz’ın velud bir şair ve yazardı. Çok sayıda şiir ve edebi esere imza attı. Okullarımızda öğrencilerimiz onun şiirlerini okuyarak kendilerini geliştiriyorlar. Onu ölümünün yıldönümünde anmak bizim için borçtur.” Dedi. Özdemir daha  sonra  birlikte yaptıkları çalışmaları anlattı.

               Daha sonra Konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Pabuççu: “Rıfkı Kaymaz yazdıkları, çizdikleri ve hayatı ile örnek bir kişilikti. Kimse onun ağzından yanlış bir kelimenin çıktığına şahit olmamıştır. O munis kimliği ile çevresindeki bütün insanların, tanıyanlarının gönlünde taht kurmuş bir insandı. Onun sinirlendiğini gören olmamıştır. Yetiştiği aile ve çevresi onun kimliğinin şekillenmesinde önemli rol oynamıştır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.

               Prof. Dr. Köksal Pabuççu  Rıfkı Kaymaz’ı anma programının ardından  ‘İlimler ve anahtarları’ başlığı altındaki konuşmasını sürdürdü.  Pabuççu “İlim öğrenmenin anahtarı meraktır. Meraklı olmayan insan her hangi bir ilimde başarılı olamaz.  Ezbercilik ilimlerin öğrenilmesinde  bir öğrenme biçimi değildir.  Merak olmadan ilim sahibi olmak mümkün değildir. Ayrıca ilimin ikinci anahtarı ise sabırdır. İlim sahibi  olmak isteyen mutlaka sabırlı olmalı ve öğrenmek istediği konuların üzerine sabırla gitmelidir.” Şeklinde konuştu.

               Prof. Dr. Köksal Pabuççu konuşmasının bir bölümünde ise  “İnsan öğrendikçe daha çok öğrenmesi gerektiğinin farkında olmalı. Tamamen öğrendiğini zannedenler artık hiçbir şey öğrenemezler. Allah’ın insanlara verdiği duyular da öğrenmenin anahtarlarındandır. Bu duyuların veriliş sebebi ise daha çok akletmek ve daha çok şey öğrenerek  yaşayış ve dünyaya geliş gayesini anlamaktır.” Şeklinde konuşmasını sürdürdü.

               Programın sonunda ise  Türkiye Yazarlar Birliği adına hazırlanan teşekkür belgesini  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Dölek,  Prof.  Dr. Köksal Pabuççu’ya verdi.

               Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin bu haftasi programında isie  Prof. Dr. Faruk Gürbüz ‘Kur’an’ın dili’ isimli bir konuşma yapacak.

1645471756377-001.jpg1645471756437.jpg

Bu haber toplam 436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim