• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Vicdan Kürsüsü’nde Söz Bu Hafta TYB Bolu Şubesindeydi

Vicdan Kürsüsü’nde Söz Bu Hafta TYB Bolu Şubesindeydi
Soykırımın 155. günün de başladığı günden beri Türkiye’de kesintisiz devam eden ve tek olma özelliği taşıyan “Vicdan Kürsüsü”nün bu hafta 12. si düzenlendi.

MOTİF Anadolu Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatih Peker koordinatörlüğünde ve Bolu Müftülüğünün desteğiyle gerçekleşen programın konuşmasını her hafta bir Sivil Toplum Kuruluşu üstleniyor.

Bu hafta da Türkiye Yazarlar Birliği Bolu Şubesi Vicdan Kürsüsünde toplumun vicdanının sözcülüğünü yapmaya gayret etti.

Program, Kadı Hoca Camisi İmamı Muhammed hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Dernek Başkanı Fatih Peker, dünyanın gözü önünde her gün soykırım yaşanan Gazze ile ilgili güncel haberleri okudu. Ardından Bolu Abant İzzat Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenim gören Filistinli üniversite öğrencisi Ömer Salih (Omar Saleh) konuştu. Ömer’in konuşmasında, Bolu’da yüksek lisans yapan Gazzeli bir öğrencinin başından geçen gerçek bir hikâye yer alıyordu: Gazzeli bu öğrenci bir gecede ailesinden 14 kişiyi kaybetmiş, aradan birkaç hafta geçmeden bu sayı 20’ye yükselmişti. Gazzeli öğrencilerin ailesini, Siyonist İşgal Ordusu tarafından öldürüldü.

Devamı: https://torelifikir.net/torelihaberler/vicdan-kursusunde-soz-bu-hafta-tyb-bolu-subesindeydi/

 

Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim