• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yaralı insanlar antolojisi

Yaralı insanlar antolojisi
VİCDAN SIZLAR, BEŞ ROMANI BULUNAN GÜRAY SÜNGÜ’NÜN DÖRDÜNCÜ ÖYKÜ KİTABI. SÜNGÜ, KİTABINDA YARALI İNSANLARI ANLATIYOR. BAŞARI HİKÂYELERİNİN FİNK ATTIĞI BİR DÜNYADA BİZE VİCDANIN ‘VİCDAN SIZLAR’ YÜZÜNDEN SIZLAMASININ NASIL BİR DUYGU OLDUĞUNU HATIRLATIYOR.

Vicdan Sızlar: Vicdanını bir yük olarak görüp terk edenlerin ve terk etmeyenlerin yaşadığı sızının aynı harflerle ifade edilen adı. Güray Süngü, yeni öykü kitabı için bu ismi uygun bulmuş. Her ne kadar kitapta yer alan ilk öykünün adını taşısa da kitabı bütünüyle okuyunca bu ismin uygun olmadığı bir sayfa bile bulamazsınız. Ancak uyarmam lazım. Sızlama, vicdan ve vicdansızlık öykülerde altı çizilerek işaret edilebilecek ve alıntılarla ispatlanabilecek “mesajlarla” ikram edilen temalar değil. Daha çok öykülerin atmosferini oluşturan ve dolaysıyla alıntılara sığmayacak kadar metinlerle hemhal olmuş temalar bunlar. Hayatı bir hapa dönüştürüp yutturan yazarlardan değil Güray Süngü. O, her ne kadar bu sözleri başka bir kitabı bağlamında da söylese Vicdan Sızlar’ın bu cümleleri tekzip edici bir özelliğinin bulunduğunu düşünmüyorum. “İlaç bende düşüncesinin kendisinde bir zehir olabilir. Ben baktığım yerde yeşil bir ağaç görüyorum. İnsanların o ağacı görmediğini de görüyorum. Onlara bakın burada bir ağaç var diyemem. Ağacın ağaç olduğundan ben bile emin değilim, sadece yeşil bir ağaç gördüğümü biliyorum. Benim baktığım yere bakmalarını sağlamaya çalışabilirim yalnızca. Onlar orada ne göreceklerini kendileri bilirler.” Evet, daha önce Güray Süngü okuduysanız bu dediklerim sizin zaten bildiğiniz, okuduğunuz kitaplardan tecrübe edip hissettiğiniz bir tespit oldu. Onlara zaten bildikleri bir durumu anlattığım için özür diledikten sonra asıl konuma döneyim yani Vicdan Sızlar’a...

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kitap/yarali-insanlar-antolojisi-haber-1157673/

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim