• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yazar Fahri Tuna Faik Baysal’ı Anlattı

Yazar Fahri Tuna Faik Baysal’ı Anlattı
Adapazarı Belediyesi ile TYB Sakarya Şubesinin ortaklaşa düzenlediği ‘Adalı Hikâyeciler ve Hikâyeleri’ Programının üçüncüsünde Yazar Fahri Tuna, yakın dostu, 36’sı telif 44’ü çeviri 80 kitaba imza atan şair romancı hikâyeci Faik Baysal’ı anlattı.

Adapazarı Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen söyleşiye Adapazarı Belediyesi Encümen Üyesi Nilgün Akman, Kültür Müdürü Murat Acar, lisenin müdürü Hüseyin Ünsal İskender, okulun edebiyat öğretmeni Ersel Dede, bazı öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Faik Baysal’ın hayatını özetleyen dia gösterisi ile başlayan söyleşide Yazar Fahri Tuna, öğrencilerin Baysal hakkında sorduğu birbirinden güzel soruları cevaplandırdı. Adapazarı Yenicami Semtinde Pamuklar Sokağında 1.12.1922 tarihinde doğan ve doğum sırasında annesini kaybeden Adapazarlı şair ve yazar Faik Baysal’ın ‘Tanımam, bir kez bile görmedim yüzünü / Ama biliyorum yeryüzünün bütün çocukları onun’ diye başlayan ‘Annem’ şiirini bir öğrencinin seslendirmesi büyük alkış aldı. Programda bir sürpriz de yaşandı: Yazar Fahri Tuna, merhum Faik Baysal’ın İstanbul’da yaşayan tıp doktoru oğlu Emre Baysal ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Söyleşiden ailece çok memnun olduklarını ifade eden Emre Baysal ‘Babam zarif, naif, çok örnek bir insandı. Karıncayı incitmeyen bir karakterdi. Kardeşim Elif’i ve beni iyi eğitim alalım ve iyi birer insan olalım diye olağanüstü fedakârlıklar yaptı, gayret gösterdi. Eserleriyle iftihar ediyoruz. Babama ve eserlerine sahip çıkan Adapazarı Belediyesi’ne, TYB Sakarya Şubesi’ne, Yunus Emre Anadolu Lisesi yönetimi ve öğrencilerine ve dostumuz, babamın üçüncü çocuğu gibi bize yakın olan Fahri Tuna kardeşime çok teşekkür ediyorum’ sözleriyle alkış aldı.

Söyleşinin bitiminde Tuna, ‘geriye bıraktığı 80 eseriyle Türk edebiyatına büyük katkı sunan hemşerimiz merhum Faik Amcayı rahmet ve minnetle anarken Adapazarı’nın hikâyecilerini şehrimiz gençlerine tanıtmamıza ev sahipliği yapan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya ve ekibine, lisemizin müdürü Hüseyin Ünsal İskender’e, edebiyat öğretmeni Ersel Dede’ye ve siz sevgili öğrencilere çok ama çok teşekkür ediyorum. Edebiyatça kalın, edebiyatla kalın, edebiyatta kalın’ dedi. Söyleşinin sonunda öğrenciler kitaplarını yazar Tuna’ya imzalattırdılar.

whatsapp-image-2022-03-22-at-10.41.04-(3).jpegwhatsapp-image-2022-03-22-at-10.41.03.jpeg

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim