• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yazar Fevzi Mercan: Aile Toplantısı Karar Defteri Tutuyoruz.

Yazar Fevzi Mercan: Aile Toplantısı Karar Defteri Tutuyoruz.
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin geleneksel programlarından biri haline gelen “Bir kitap Bir Yazar Programı”nın konuğu “Aile İçi İletişimde Sevgi Dilinin Gücü” kitabının yazarı Fevzi Mercan’dı.

Programda kendinin ve kitabının hikayesini anlatan yazar Fevzi Mercan,  yazı hayatına hutbe yazarak başladığını belirterek “Almanya’da din görevlisi olarak çalışırken bir papazla tanıştım. 50  kitabı vardı. Bende yazmayalım dedim. Yazmaya başladım” dedi.

Yazar Fevzi Mercan,  nefret dilinin hain insanların yetişmesine zemin oluşturduğunu, sevgi ve iyilik dilinin ise vatanperver ve erdemli insanların yetişmesine yol açtığını  söyleyerek, Allah ile kulu arasındaki iletişim dilinin sevgi üzerine olduğunun  altını çizdi.  Herkesin beşer olarak dünyaya geldiğini, yaşadığı aile ve toplum içinde insanlaşma-insanileşme süreci yaşadığını anlatan yazar Fevzi Mercan,  kadına şiddet uygulayanların sevgisizlik ortamında büyüyen kişilerin olduğunu, insanileşme süreçlerini tamamlayamadıklarını ifade etti.

Aile ortamının önemi üzerinde duran yazar Fevzi Mercan,  “Bizim evde  Aile Toplantısı Karar Defteri vardır. Her hafta bir aile ferdinin başkanlığında toplanırız.  Mercan Ailesi  Meclisi olarak  bazen mutfakta, bazen salonda, bazen de oturma odasında toplanır, kararlar alırız.  O haftanın gündemi olur: Adalet, cömertlik, merhamet, erdem gibi. Başkan o konuda kısa bir konuşma yapar.  Sonra müzakereler yapar, kararlar alırız. “ şeklinde konuştu.

41b5c39c-8dc9-4063-8d7e-85735c02410f.jpg

İbn Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözünü hatırlatan yazar Fevzi Mercan,  “Doğduğumuz ev, yaşadığımız şehir ve ülke, birlikte hayat sürdüğümüz aile de kaderimizdir.  Öldürmeyi de yaşatmayı da orada öğreniriz.  Sevgi dilini tercih edenler yaşatmayı  misyon edinenlerdir.  Unutamadığımız öğretmenlerimiz sevgi dilini kullanan öğretmenlerimizdir.  İlkokulda sevgiyle yaklaşan Afyon Sandıklı’lı Nurettin İnce  öğretmenimi hiç unutmadım, unutmam” dedi.

“Sevgisiz ev şubat soğuğu gibidir” diyen yazar Fevzi  Mercan,  “Sevgi herkesi kuşatır. Baba anneyi mutlu edecek, anne çocukları mutlu edecek. Ortaya mutlu bir aile çıkacak.  Mutlu aile mutlu toplum, mutlu toplum güçlü ülke demektir”  yorumunda bulundu.

Sevgi dilini kullanan kitapların duyguları harekete geçirdiğini anlatan yazar Fevzi mercan, Necip Fazıl Kısakürek’in Çöle İnen Nur eseri ile Mehmet Sait Uluçay’ın  Sürgün ve Aşk kitabını okurken duygulandığını ve ağladığını ifade etti.

 Haber: Şahin Ali Şen

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim