• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Yazar Okulu Kayıtları Başladı

Yazar Okulu Kayıtları Başladı

Mamak Belediyesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin destek ve katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘İkinci Ankara Edebiyat Festivali’ kapsamında açılacak 2. Yazar Okulu  12 Ekim 2023 tarihinde başlayacak.

Mûziki Muallim Mehtebi’nde  gerçekleştirilecek ilk dersi Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan verecek.

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Mamak Belediyesi’nin işbirliğiyle  düzenlenen 2. Yazar Okulu kayıtları başladı.

Yazar Okulu  başvuruları  TYB Genel Merkezi,  Mûziki Muallim Mektebi ile  Türkiye Yazarlar Birliği  Ankara  Şubesi‘ne yazılı olarak yapılabilecek.

Roman, öykü, deneme, şiir, senaryo, editörlük, dil ve anlatım, yazım kurgulama ve uygulama teknikleri  dersleri yanında uygulamalı metin yazma ve yorumlama eğitiminin de verileceği 2. Yazar Okulu 10 hafta sürecek. İlk dersi Mûziki Muallim Mehtebi’nde  yapılacak 2. Yazar Okulu’nun diğer dersleri  TYB Ankara Şubesi’nde devam edecek. Dersler cumartesi günleri saat 13.30 ile 15.30 arasında  gerçekleştirilecek.

Alanında yetkin ve uzman kişilerin ders vereceği 2. Yazar Okulu son başvuru  tarihi ise  10 Ekim 2023’e kadar  devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TYB Ankara Şube Başkanı yazar-şair Mehmet Sait Uluçay,  Birinci Ankara Edebiyat Festivali kapsamında gerçekleştirilen 1. Yazar Okulu’nun çok verimli geçtiğini belirterek, “1. Yazar Okulu öğrencileri pratik ve teorik dersler sonucunda  eser yazma noktasına geldiler. 1. Yazar Okulu öğrencilerinin dersler ve atölye çalışmalarının sonunda yazdıkları öykü, deneme ve şiirler Yazar Okulu Güldestesi adıyla kitaplaştırıldı.” dedi. Genç yazar adaylarıyla kurs sonrası da tecrübe paylaşımlarını sürdürdüklerini söyleyen TYB Ankara Şubesi  Başkanı Uluçay, genç yazarların yazdıkları edibi çalışmalarının kitaba dönüşmesi noktasında da kılavuzluk yaptıklarını anlattı.   2. Yazar Okulu’nun  1. Yazar Okulu’nun tecrübesiyle çok daha nitelikli olacağının altını çizen Uluçay, “ Yazar Okulu yazmak isteyenler için çok kıymetli bir çalışma zemini olacak. Alanında uzman  kültür, sanat ve edebiyat insanlarının rehberliğinde  yazma yolculuğuna başlayacaklar. İnşallah bu yazma yolculuğu edebi eserlerle taçlanacak” şeklinde konuştu.

TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay,  İkinci Ankara Edebiyat Festivali’nin sosyal ortaklarından Türkiye’nin marka üniversitelerinden Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile sosyal belediyeciliğinin merkezi haline gelen Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse başta olmak üzere her iki kurumun  çalışanlarına  katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti ve etkinliğinin Türkiye Yüzyılının vizyonuna entelektüel katkı sağlayacağını ifade etti.

Yazarlık Okulu  için geniş bilgi: 0545 831 97 97

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim