• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

YAZARLAR BİRLİĞİ SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

YAZARLAR BİRLİĞİ SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezinin katkı sunduğu “Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak” Bilgi Şöleni Cuma günü saat 9.30’da Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Konferans Salonu’nda başlayacaktır. İki gün sürecek olan Bilgi Şöleninde Kayseri’den ve Türkiye’nin değişik üniversitelerinden akademisyen ve araştırmacılar tebliğler sunacaklar.

Tarihi geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kayserimiz için çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ve Genel Merkezimizin destekleri ile organize ettiğimiz ‘Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak’ Bilgi Şölenimizin tarih severler ve Kayserili hemşehrilerimize faydalı olacağına inanıyoruz.

Daha önce Türkiye’nin değişik şehirlerinde gerçekleştirilen bu Bilgi Şölenlerinin en önemli amaçları arasında; Tarihî şehirlerin geçmişten miras kalmış yapılarını, sokaklarını, mahallelerini bugüne kazandırma çalışmalarının sergilenmesi, değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik uygulamalarla ilgili görüş alışverişinin sağlanması vardır. Tarihi şehir dokusunun anlamı ve korunması, restorasyon çalışmaları, mimari eserlerin şehir kimliğine etkisi, İslam şehirlerinin dünü, bugünü ve yarını, medeniyet ve şehir – şehir insan ilişkisi hakkında akademisyenler, bilim adamları, yerel yöneticiler bildiri sunacaklar. Sorunlar ve çözüm önerileri gündeme gelecek.

 

Şehir kültürdür, medeniyettir. Büyük medeniyetler özgün şehirleriyle kendilerini dünyaya tanıtırlar. Son yıllarda şehirlerimizde tarihi mirasa sahip çıkma eğilimi ciddi bir yükseliş göstermektedir. Bu eğilimin uygulamaya dönüşmesi ile ülkemizin birçok şehrinde eski yapıların restore edildiği, sokak, hatta mahalle ölçeğinde düzenlemeler yapıldığı görülmektedir. Yapılanlar elbette önemli fakat, belki ondan da önemli bir husus var: Yapılanları kamuoyuna mal etmek. ‘Tarihi Yaşatmak, Şehri Yaşatmak’ projesi, yaşadığımız şehirlerin tarihi yapılarını imar eden ve yaptıklarını insanımıza sunan kurumların çalışmalarını göstermek için imkân ve fırsat sunacaktır. Sempozyum aynı amaç için çalışan belediyelerin yaptıkları çalışmalardaki eksikliklerin ve yanlışlıkların tekrarlanmaması için bilgi alışverişi sağlayacak. Aynı zamanda kurumlarımız birbirlerinden haberdar olacaklardır.

Devamı: https://www.kayseriekspreshaber.com/haber/yazarlar-birligi-sempozyumu-basliyor-1002.html

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim