• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Yeni Bir Dergi: Melâmet

Yeni Bir Dergi: Melâmet
Dergicilik bitti, bitiyor tartışmaları devam ededursun, edebiyat dergiciliğimiz yeni filizler vermeye devam ediyor. Edebiyat; sanat, düşünce dergisi Melâmet, “İşin Aslı Nedir?” sorusuyla raflarda.

 Derginin Yayın Yönetmenliğini yürüten Celâl Fedai’nin “Safa geldiniz erenler” başlıklı sunuş yazısında Melâmet’in “edebiyat, sanat ve düşünce dünyamızın irtifasını yükseltmek misyonuyla” yayınına başladığı vurgulanarak, “Melâmet, kendi ciddiyetleri içinde bir araya gelen farklı özge edaların, seslerin, biçemlerin yine kendi ciddiyetleri içinde farklı eda, ses sahibi dildaşları, karınca kararınca ağırlamak istemektedir” deniliyor.
Celal Fedai’nin, Yazıişleri Müdürü Hüseyin Karaca, Şiir Editörü Yahya Kurtkaya, Öykü Editörü Ali Işık ve Düzyazı Editörü Mustafa Baki Efe’nin; edebiyat, sanat ve düşünce ekseninde gerçekleştirdikleri “Melâmet Konuşmaları” başlıklı açıkoturum, edebiyata dair bir meselesi olan herkesin ilgiyle okuyacağı sayfalar. 
Enver Gülşen, Enes Talha Tüfekçi, Abdurrahman Badeci, Halil İbrahim Doğan ve Ekrem Aslan yazıları; Mustafa Baki Efe, Hüseyin Karaca, Yavuz Altınışık, Serdar Kacır, Rıdvan Ünal, Emrah Yolcu, Murat Saldıray, Emrah Tahiroğlu, Meryem Coşkunca, Hıdır Toroman, Abdurrahman Şenel, Celâl Fedai, Yahya Kurtkaya, Metin Erol, Veysel Karani Tur, Zafer Zorlu, M. Fatih Yazıcı, Muharrem Kaplan ve Abdullah Turut şiirleri; Ali Işık, Kübra Sayımlar, Mehmet Akgül, Oğuzhan Dursun ile A. Fatih Uylaş ise öyküleriyle Melâmet’te. Oktavia Paz, Ezra Pound, Nizar Kabbani, T. S. Eliot ve Dylan Thomas’tan yapılan başarılı çeviriler de derginin göz dolduran diğer verimleri.

 

Bu haber toplam 3076 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim