• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Yıldırım Belediyesinden Metin Önal Mengüşoğlu’na vefa programı

Yıldırım Belediyesinden Metin Önal Mengüşoğlu’na vefa programı

Yıldırım Belediyesi, 60 yılı aşkın süredir kaleme aldığı fikir eserleriyle, günümüz edebiyatının önemli isimlerinden biri olan şair, yazar Metin Önal Mengüşoğlu’na vefa programı düzenledi ve yazarın kaleme aldığı ‘Bursa Çarşısında Kervan Eğledim’ kitabının tanıtımını gerçekleştirdi.

Yıldırım Belediyesi, bu çağın direniş satırlarından birini oluşturan, Bursa için önemli bir değer olan şair ve yazar Metin Önal Mengüşoğlu’na vefa programı düzenledi. Bursa Teknik Üniversitesi Turkuaz Salonu’nda yapılan organizasyonda Yıldırım Belediyesi Kültür Yayınları arasında basımı yapılarak yayın hayatına kazandırılan ve Yazar Mengüşoğlu’nun kaleme aldığı, ‘Bursa Çarşısında Kervan Eğledim’ kitabının tanıtımı yapıldı. Programa, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra önceki dönem Kültür Turizm ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği üyeleri, yazarlar, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Harput Türküleri ile başlayan program Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ve Metin Önal Mengüşoğlu’nun edebi yönü, sanatsal ciheti, bireysel tecrübeleri, bilgi ve birikimlerinin hazırlandığı 35 dakikalık belgesel gösterimi ile devam etti.
 
Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim