• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Yönetmen İsmail Güneş: 'Dijital Mecranın İdam İpi Yeşilçamın Boğazında'

Yönetmen İsmail Güneş: 'Dijital Mecranın İdam İpi Yeşilçamın Boğazında'
TYB Sakarya Şubesinin Adapazarı Şair Yılmaz Güney Kütüphanesinde düzenlediği söyleşiye katılan yerli ve milli sinemanın değerli temsilcilerinden Yönetmen İsmail Güneş, Türk sinemasının dünü bugünü ve rakamların ardındaki gerçekleri anlattı.

Türkiye'de nüfusun yüzde doksanının sinemanın perdesini hiç görmediğinden yakınan ve Amerikan filmlerini, yüzde 58 yerli izlenirlikle geçmenin perde arkasının çok farklı ve acı gerçekler kapsadığını belirten Güneş 'dışı sizi içi bizi yakan bir durum' dedi. 

 Sinema üzerine yüksek lisans yapmış olan Tyb Sakarya Şubesi Sekreteri M. Furkan Özren'in yönettiği ve TYB üyesi çok sayıda şair ve yazarın izledigi söyleşide Yönetmen Güneş, ülkemizdeki kültürel iktidarın yerli ve milli sinemaya göz açtırtmadığindan bahisle 'hele her geçen gün yaygınlaşan uluslararası dijital mecranın idam ipinin yerli sinemanın boynunda' olduğunu, 'henüz ümüğümuzü okşama aşamasında olduğundan büyük tehlikenin pek farkında olunamadığını' belirtti.

Osmaniye Kadirli'de yaşanan gerçek bir olaydan yola çıkarak Taraklı'da çektiği 'Kurban' adlı filmin çekimlerinin son haftasına girdiğinden söz eden yönetmen İsmail Güneş, 'film kısmetse 2023'te vizyona girecek. O süreçte TYB Sakarya Şubesine tekrar söyleşiye gelmek ve daha geniş konuşmak isterim. Ev sahipliğinizden ve sorularınızdan çok memnun kaldım' dedi.

İlgiyle izlenen söyleşinin bitiminde Yönetmen İsmail Güneş'e TYB Sakarya'nın teşekkür belgesini, söyleşinin yapıldığı mekânın sahibi, TYB Sakarya  Şubesi kurucularından Şair Yılmaz Güney takdim etti.

whatsapp-image-2022-03-16-at-23.16.16.jpegwhatsapp-image-2022-03-16-at-23.16.17-(1).jpegwhatsapp-image-2022-03-16-at-23.16.17-(2).jpeg

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim