• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Ali Bal: Eğitimde Değişim

Ali Bal: Eğitimde Değişim
Ömrümüzün en önemli dönemini kapsayan eğitim hayatımızda sürekli değişimler var.

Okul öncesinden başlamak üzere devletin eğitim üzerine politikaları, planları var. Her bakan ile de değişen ve neredeyse yeniden yapılandırılmak istenen eğitim, şimdilerde yine bir değişimin eşiğinde. Sınav sistemleri, sınıf geçme yönetmelikleri üzerinde değişimler konuşuluyor.

Uzatmadan konuya geçelim. İlkokula başlama yaşı bir dönem 5 yaşa kadar indirildi. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldı. Şimdi bunun sancıları sardı. Bir düzeni değiştirmek kolay olmuyor. Eğitim sahasında bir değişim yapmak için çok düşünmek lazım. Geri dönüşler olsa da yanlış uygulamaların açtığı tahribat uzun sürüyor. Bir nesil harcanabiliyor. Hemen ifade etmek isterim ki liselerin zorunlu olması doğru değil. Anadolu liselerinin sayısının artırılması ve sınavla öğrenci almasının önü açılmıştı. Herkes Anadolu lisesine gitmek istedi ve gitti. Ne oldu? Mesleki eğitim kapanma noktasına geldi. Plansızca açılan İmam Hatip türü okullarda da başarılı ve nitelikli öğrenci bulma güçlüğü yaşandı, bu sorun devam ediyor. Ancak proje okulu yapılanlar daha başarılı öğrenci alabiliyor.

Liselerde “sınıfta kalma” konusu gündeme geldi. Sınıfta kalma vardı zaten. Şimdi sınıf geçme zorlaştırılacak demek ki. Elbette bir diploma almak zor olmalı. Bu değişimler deneme yanılma yoluyla da olmamalıdır. Zaman zaman öğretmenlere anket yapılıyor ama bu anketlerin sonuçlarına uyuluyor mu bilemiyoruz.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/ali-bal/egitimde-degisim/haber-232015

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim