Hüseyin Öztürk: Ahlakın Olmadığı Yerde Devlet Çok Masraf Eder

Hüseyin Öztürk: Ahlakın Olmadığı Yerde Devlet Çok Masraf Eder
Ahlakın olmadığı yerde devletin masrafı çok olur.

Her kim memlekete hangi zaviyeden bakarsa baksın, piyasayı baktığı zaviyeden gözlemleyerek, fahiş fiyatlar hususunda ne kadar çarpık ve haram yüklü haksız kazançlar elde edildiğini görecektir.

Bugün fahiş fiyat soyguncularının, insanların cüzdanlarına göz dikmesinden, hatta ellerinden gelse, güçleri yetse, bütün paralarını boşaltacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.

Devlet denetlemekte elinden geleni yapmasına rağmen, bu uğurda pek çok uygulama ve görevliyi piyasada denetime göndermesine rağmen; fahişçiler, hırsızlık hırsından vazgeçmiyor.

Ne yazık ki, ahlaksızlıklarını gırtlaklarına kadar getirip, kursaklarına haram sokanların, haramdan zevk almalarından dolayı önlemler pek fayda etmiyor ve “Ahlakın olmadığı yerde devletin masrafı çok olur” sözü gelip insanın aklına oturuyor.

Biliyorum lafı güzaf ama biz böyle bir millet değildik. Haramı-helali bilen, aile hukuku içerisinde komşu haklarından, hayvan haklarına kadar her hak ve hukukun detaylarına dikkat eden bir millettik, nasıl oldu da “illetlik” hale geldik bilemedik.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim