• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Ayşe Ünüvar: Sevmekten Ötesi Kalbî Yüktür

Ayşe Ünüvar: Sevmekten Ötesi Kalbî Yüktür
Yeni bir insan yeni bir duruş yeni bir hikâye sahibi olmaktan vazgeçip bizi biz yapan değerlere sımsıkı sarılmak zamanının tam da ortasındayız.

Şimdi biz olmanın birlikte olmanın değerlerimize değer katmanın eşiğine gelip durduk. Eşik önemli bir kavram zannımca; Bir şeylerin ne ötesi ne berisi yani tam ortası, kendisi 

 İnsan kalmanın eşiği, umudu kaybetmemenin eşiği, anlama bilme sevme eşiği, dinleme dinleyebilme eşiği, bağrına basma eşiği… Kısacası insani değerlerimiz denildiğinde durulması gereken tüm eşikler! Geçilmeden dönülmeden bekleyerek anlayarak insan yerine koyarak anlamlandırmamız gereken eşikler… Sahi ne oldu bize? Dur çizgisini neden geçer olduk! Başkaları kavramını ne çabuk içselleştirdik ‘BİZ’ kavramı dururken? “Biz olmak” En büyük kapının eşiği değil miydi? Değerlerimiz, geleneklerimiz, adet, göreneklerimiz BİZ olmadan nasıl devam edecek? Yalnız başına neyi nasıl nereye kadar götüreceğiz? Sahi kahve içmek neden bu denli kültürümüzün özüne işlemiş de “Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır” demiş atalarımız? Bence burada ki hatır kahvede değil kahve yanında edilen o içten, samimi kalbe değen sohbetlerde saklı. O halde neden sohbet muhabbet edemez, iki lafın belini kıramaz olduk en yakınlarımızla?  

Kendime sordum sizden önce ve şöyle cevap verdi gönlüm; Çünkü birbirimiz dışında her şeye zaman ayırır olduk. Önce çoğalttık her şeyi sonra daraltmaya kalktık. Zamanı böldük çarptık olmadı öldürdük. Sonra sadece kendi yakınlarımıza ayırdık zamanı, yetmedi vazgeçtik onlardan da kendimize, nefsimize döndük. Egomuzu kabarttık. Önce ben dedik. Ben olmazsam diğerleri de olmasın dedik. Acıyı, ölümü, düğünü, bayramı, gelenekleri öylesine ayaküstü tüketmeyi yaşam zannetmeye başladık. Zannımız öldü. Bu durumu gerçek kabul edip içselleştirdik ve gerçek yaşamı bu saydık. Yani acı öylesineydi. 

Devamı: http://yerlifikirler.com/makale-detay.php?id=826

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim