• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Ceren Kenar'dan: Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de orada yerini alır...

Ceren Kenar'dan: Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de orada yerini alır...
“... Hatta, Irak'ın uzun vadeli istikrarına ve genel olarak bölgedeki dengeye yönelik ana tehdidin IŞİD'ten ziyade çoğu İran tarafından desteklenen ve -bazısı İran tarafından yönlendirilen-, Şii militanlar olduğunu söyleyebilirim.”

Bu sözlerin sahibi bölgedeki “Sünni blok” liderlerinden biri değil. Konuşan Katar Şeyhi veya Suudi Kralı değil yani. CIA eski başkanı David Petraeus konuşan. 

Petraeus bölgedeki İran tehdidine dair şunları da ekliyor: "Irak'ın siyaset sahasında Lübnanlaşması ve bir dış gücün siyasette aktifleşmesi felaket olur. IŞİD ortadan kalktığında İran destekli milisler siyaset arenasında Lübnan'daki Hizbullah gibi kilit noktada olacaklar... Bölgede ABD'nin açık yüreklilikle yaptığı tekliflere İran'ın verdiği karşılıklar hiç de iç açıcı değil. İran bizim için Orta Doğu'daki en büyük sorun olmaya devam ediyor. Kasım Süleymani'nin sahadan yayılan görüntüleri buna kanıt"

Ve bölgede uzun zamandır unutturulmaya çalışan başka bir kriz alanına dikkat çekiyor: Suriye. “Jeopolitik Çernobil” olarak tanımladığı Suriye krizinin çözülmediği her saniye tüm bölgeye istikrarsızlık ve radikalizm yaymaya devam edeceğini vurguluyor. 

Devamı için: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/ceren-kenar/585444.aspx

Bu haber toplam 639 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim