• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Emin Pazarcı: Çatışıyor, vuruşuyoruz…

Emin Pazarcı: Çatışıyor, vuruşuyoruz…
Evet, çok ciddi gelişmeler oluyor çevremizde. Askerimiz operasyon bölgelerinde. Çatışıyor, vuruşuyor, zaman zaman da şehitler veriyoruz.

Kimi zaman ABD ile Rusya “engel” olarak çıkıyor karşımıza. Bazen de İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile karşılaşıyoruz. Batılı ülkeler de bölgede at koşturuyorlar.

Bu mücadelede ittifaklar yapıyoruz, ama…

Kimsenin dümen suyunda değiliz. Tıpkı Milli Mücadelede olduğu gibi kendi ayaklarımızın üzerinde, kendi mücadelemizi veriyoruz. Bölgedeki dayatmalara ve Türkiye üzerindeki planlamalara rıza göstermeyeceğimizi dünyaya haykırıyoruz.

Hakkımızı, hukukumuzu arıyoruz.

***

Bizzat ve “ben de varım” diye çıkan da yok karşımıza. Rusya, Suriye Rejimini kullanıyor. ABD, YPG üzerinden planlamalar yapıyor. İran, Şii milislerle sonuç almaya çalışıyor. Libya’da Hafter adı verilen bir taşeron kullanılıyor. Suriye ve Libya’da paralı askerler cirit atıyor.

Biz, bizzat sahadayız. Oyunu en açık, net ve dürüst oynayan biziz. Başkaları gibi karnından konuşmuyor, ne istediğimizi açıkça ortaya koyuyoruz. Bir de yanımızda Suriye Milli Ordusu var. Onlar da katil Esad Rejimi’nin darbeleyip yerlerinden, yurtlarından sürmek istediği bölge insanlarından oluşuyor.

Kısaca özetlemek gerekirse…

Bir yanda yabancılar ve emperyalist emeller, diğer tarafta da bölgeyi temsilen biz varız. Biz asli unsuruz, diğerleri işgalci.

Ama içte bile bunu göremeyenler var. Yoğun bir algı operasyonunun saldırısı altındayız. Emperyalistleri sorgulayamayanlar, bize “Ne işiniz var Suriye ve Libya’da” diyorlar. Dünyanın dört bir yanından gelen paralı askerleri görmeyenler, bölge insanlarından oluşan Suriye Milli Ordusu’nu yerden yere vuruyorlar.

Kirli bir küresel operasyon ile son derece kirli bir kampanya birlikte yürüyor.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/emin-pazarci/catisiyor-vurusuyoruz/haber-1048155

Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim