• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Fadime Özkan'dan: Yalçın Akdoğan: Eski Türkiye’nin yeni kaos planı HDP üzerine kurulu

Fadime Özkan'dan: Yalçın Akdoğan: Eski Türkiye’nin yeni kaos planı HDP üzerine kurulu
AKDOĞAN: HDP eski merkez medya, belli sermaye grupları ve vesayet odaklarıyla kol kola. Demokratik reformlara direnen kesimlere kendini bile bile kullandırtıyor. HDP ve Kandil Öcalan’ın “silah bırakın” çağrısını da bir ay boyunca açıklamamışlardı.

7 Haziran’a sadece iki hafta kaldı. Seçimlere parti olarak giren HDP’nin yüzde 10 barajını aşıp aşmaması, Türkiye’nin yeni anayasayı yapıp yapamayacağını ve çözüm sürecini tamamlayıp tamamlayamayacağını da belirleyecek. Türkiye siyasi istikrarını sürdürecek mi yoksa koalisyon dönemine mi dönecek? Ekonomik yükseliş sürecek mi yoksa IMF’li günler geri mi gelecek? Yani HDP’nin küçük hedefi, Türkiye’nin büyük hedeflerini etkileyecek. Bir başka deyişle HDP seçmeni yeni Türkiye’nin kurucu ortağı olmayı mı seçecek, eski Türkiye’nin can simidi olmayı mı? Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara milletvekili adayı Yalçın Akdoğan ile konuştuk.  
 
HDP kilit parti konumunda. Yeni anayasa, çözüm süreci, başkanlık gibi temel hedefler HDP’nin oyuna göre gerçekleşecek veya gerçekleşmeyecek. Bu hayati durum, HDP’nin seçimlere parti olarak girme kararının doğal sonucu mu yoksa hedefi mi?

HDP neticede çözüm sürecinde rolü olan bir parti. Geçmişte bazı olumsuzluklar oldu, partiler kapandı. Bağımsız adaylarla girdiler ve mecliste hep bir temsili oldu. HDP’nin parti olarak girmesinde birilerinin çok istekli olduğu şimdi anlaşılıyor. Onlar normalde bunu göze almıyor, geçemeyeceklerini düşünüyorlardı. Ama çok teşvik gördükleri, cesaretlendirildikleri şimdi anlaşılıyor.

Devamı için: http://haber.star.com.tr/yazar/eski-turkiyenin-yeni-kaos-plani-hdp-uzerine-kurulu/yazi-1031355

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim