• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Göktan Ay: 'Eğitim' için 11.Kalkınma planında neler var? (1)

Göktan Ay: 'Eğitim' için 11.Kalkınma planında neler var? (1)
TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI, TEMMUZ 2019,
ON BİRİNCİ KALKINMA PLANI (2019-2023)

http://www.sbb.gov.tr/wp-content/uploads/2019/07/OnbirinciKalkinmaPlani.pdf

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/07/20190723M1-1-1.pdf

Bu yazı serimizle, 11. Kalkınma Planı eğitim alanı başlığına ve görüşlerimize yer vereceğiz. Ancak, metin boyunca, Türkçe imla kuralları ve noktalama işaretlerinde yanlışlar devam etmektedir.

Bu maddelerin hayata geçmesi için, göreve 4 yıl devam edecek, liyakatlı;  Milli Eğitim Bakanı/Bakan Yard./Genel Müdürler/Daire Başkanları ve Uzmanlar/Araştırmacılar/güzel Türkçe’ciler gereklidir.

Plan’da; çok madde yazmakla, büyük bir iş yapmış gibi bir durum söz konusudur. Oysa, birçok madde birbirine benzemektedir, ya da aynı anlamdadır. Eğitimi, 8-10 mad. de toparlamak mümkündür.

Maddeler, sanki daha önce “hiçbir çalışma yokmuş ta”; şimdi fark edilmiş/bulunmuş ve “bundan sonra yapılacakmış” anlamlı/içerikli metinlerden oluşuyor.

2.3.1. Eğitim

a. Amaç

547. Tüm bireylerin kapsayıcı ve nitelikli bir eğitime ve hayat boyu öğrenme imkânlarına erişimi sağlanarak düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, özgüven ve sorumluluk duygusu ile girişimcilik ve yenilikçilik özelliklerine sahip, demokratik değerleri ve milli kültürü özümsemiş, paylaşıma ve iletişime açık, sanat ve estetik duyguları güçlü, teknoloji kullanımına yatkın, üretken ve mutlu birey yetiştirmek temel amaçtır.

AY: 4 senede, bu amaçlar gerçekleştirilsin Türkiye uçar. “Tüm bireyleri kapsayıcı” bir çalışma büyük iddiadır ve mümkün değildir. Buna MEB eğitim sistemi, MEB üst kadroları, ders kitapları içerikleri, İl Müdürleri, öğretmenler hazır değildir.

Devamı: http://www.enpolitik.com/kose-yazisi/3293/egitim-icin-11kalkinma-planinda-neler-var-1.html

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim