• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Öztürk: İstiklalimizi Birinci Meclis’in ruhuna borçluyuz

Hüseyin Öztürk: İstiklalimizi Birinci Meclis’in ruhuna borçluyuz
İki türlü mirasyedi vardır. Birincisi hiçbir emeği olmadığı için anasından babasından kalan malları har vurup harman savuranlar.

İkinci mirasyediler de üzerinde yaşadığı toprakların, vatanın, bayrağın, dinin, milletin ne demek olduğunu bilmeyen, hatta husumet besleyen, sadece yiyip içip eğlenen, vur patlasın çal oynasın, nereden gelirse gelsin; “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diye devletin kasasına, halkın cüzdanına saldırmak için fırsat kollayanlardır.

Türkiye’nin ana problemini ikinci mirasyediler teşkil etmektedir. Bunlar devlet-millet bütünlüğünden ürkerek ittifak eden güruhlardır.

Farklı farklı ideolojilere ve siyasi görüşlere sahip olup, ideolojileriyle siyahla beyaz gibi birbirlerine zıt düşseler de söz konusu çıkarları olunca sarmaş dolaş olabilmekteler. Geçelim.

Bugün ülkemizi iç ve dış tüm ihanetlere karşı koruyacak olan İstiklalimizin temelini atan Birinci Meclis’in ruhudur. 

TBMM yüzüncü yılı kutlamaya hazırlanırken bu meseleye ne kadar eğildi bilemiyoruz ama şu hatırlatmaları yapmak, insaflı-vicdanlı her vatandaşımız gibi benim de üzerime vazife.

Mesele daha iyi anlaşılsın diye Yahya Kemal’in, Milli Mücadele günlerinde yazdığı makalesinden bir alıntı sunmak isterim.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/istiklalimizi-birinci-meclisin-ruhuna-borcluyuz-31381.html

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim