• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Özcan'dan: Kanlı Meydan

Mustafa Özcan'dan: Kanlı Meydan
Kosova; kanlı ova’ diye bir tekerleme var. Galiba Ankara Tren Garı’nın bulunduğu meydan da bundan böyle kanlı meydan olarak tarihe geçecek, anılacak veya hafızalara kazınacaktır.

 TRT Arapça Kanalında Mısırlı siyaset bilimci Seyf Afdulfettah bir kavram kullandı. Toplu beyin yıkama kavramını dile getirdi.  Toplu çılgınlık hali veya kitle psikolojisi dediğimiz hususlar var.  Kusura bakmasınlar ama Ankara’da Sıhhiye’de toplanmak isteyen kalabalıklar ruhen ve manen pek sıhhatli kimselere benzemiyorlar. PKK çılgınlığının müşteri ve meftunları olmuşlar.  Çifte patlamanın ardında intihar bombacıları varsa oraya toplanan kitle de pasif intiharcıları temsil ediyorlar. Tam bir çılgınlık hali. PKK gibi cani bir örgüte gönül verenlerde akıl kırıntısı aranır mı? Onlar intihar bombacıları gibi kendilerinden ziyade Türkiye’yi yakmak, ateşe vermek istiyorlar! Akıl kırıntılarına bile veda ettiklerinden olaylar tırmanıyor. Tedbir alan da yok. 12 Ekim (2015) tarihinde bunların kalıntıları ve fülul İstanbul Şirinevler gibi semtlerde sere serpe ve megafonlarla çılgınlıklarını sürdürüyor ve  bizim gibi insanlara da sesli işkence ediyorlar. Lakin kimsenin kılı kıpırdamıyor ve tedbir aldığı ve bunları yasaklamayı aklından geçirdiği yok. İnisiyatif ve meydanlar onların. Ankara’da PKK sevdasıyla toplu çılgınlık haline yakalanmış kitleler zemberekten boşalmış gibi Ankara Garı’nın önünde ‘bu meydan kanlı meydan’ diye türkü tutturuyorlar! İyi saatte olsunlar! PKK bunların kitle olarak beynini yıkamış ve bunlar bu suretle kitle çılgınları haline gelmişler. Önlerini göremiyorlar. Biraz sonra da terennüm ettikleri kanlı karnaval başlarına geliyor. Ondan sonra da feryadı figanı basıyor ve suçlu arıyorlar. Kendilerini görmüyorlar tabii. Ayette denilen gibi dauf’el talibu ve’l matlup: İsteyen de istenen de çaresiz. Uzmanlar, gar önünde bir grubun “Bu meydan kanlı meydan” türküsü eşliğinde halaya durması sonrasına denk gelen ilk canlı bomba eylemini mercek altına aldı. Uzmanlar, “Halay başı bu türküyü bilinçli olarak söyledi. ‘Bu meydan kanlı meydan’ komutunu alan ilk canlı bomba, bunu eylem talimatı gibi aldı ve bombayı patlattı. İkinci bombacı da ilk bombanın patlamasından birkaç saniye sonra bombayı patlattı. Tüm bunlar tesadüf gibi” değerlendirmesi yaptı.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/kanli-meydan-3814yy.htm

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim