• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Uçurum: Kültür Sanat İşleri Ne Alemde?

Mustafa Uçurum: Kültür Sanat İşleri Ne Alemde?
Kültür-sanat işleri her zaman gündemde olan ama bir türlü kimseyi de hoşnut etmeyen bir sallantıda yaşayıp gidiyor. Kültür yok, sanat yok diye başlayıp ardından gelen olumsuzluklarla yaşıdığımız bir ortamdayız.

Kitaplar, dergiler, etkinlikler, fuarlar, filmler, tiyatrolar derken aslında çok yoğun a faaliyetler yürütülüyor. Programlara yetişmekten yeni bir şeyler üretemeyen o kadar çok yazar, şair, sanatçı var ki saymakla bitmez.

Bir de hiçbir şey yapmadığı halde sürekli yoğun olduğunu söyleyenler var. Onların gündemi yoğunluk üzerine kurulu. Bu tiplerin her şeyi eleştirmek en önemli vasıfları. “Hiçbir şey olmuyor azizim, kültür yok, sanat yok, entelektül yok, yeni bir şey yok.” Peki bu kadar yokluk içinde kendisinin de yok olduğunu biliyor mu bu zevat. Elbette bilmiyor. Bilse bu kadar zırvalamaz.

Aslında güzel işler yapılıyor. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yeni kitaplar, etkinlikler gündemimizden eksik olmuyor. Dergilerin yeni sayısı dopdolu içerikleri ile okuyucularını bekliyor. Filmler, tiyatrolar, kitap okuma etkinlikleri ülkenin dört bir yanında nefes alıp veriyor.

Peki sorun ne? Neden kimse mutlu değil?

Çünkü bireysel bir hayatımız oldu. Birçoğunun merkezinde sadece “kendisi” var. Bütün ok işaretlerinin kendilerini göstermelerini istiyor bazıları. Kendisi yoksa hemen karalama kampanyasına başlıyor. Kendisinin olmadığı dergiler kötü, etkinlikler basit, fuarlar festival olarak yaftalanıyor. Kendisi varsa her şey güllük gülistanlık, yoksa her yer toz duman.

İşin başında kimler var bakınca biraz da oraya bakmak gerek. Her şeyden anlayan (!) kişiler işin başında olunca böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. Kültürden, sanattan anlayan kişiler başkasına fikir sorma gereği duymadan kendi aralarında eğlenmek isteyince ortaya çıkan sonuç ne yazık ki ne kültür oluyor ne sanat.  Böyle kişiler bir bilene danışma gibi bir özelliğe sahip olmadıkları için yaptıkları her şeyin de çok iyi olduğunu sanarak yaşamaya devam ediyorlar. Elbette etraflarındaki alkış tutanları da unutmamak gerek.

Kültür sanat ortamının seviyesinin yükselmesi, toplumu kucaklayan işlerin hayata geçirilmesi, göstermelik değil kalıcı faaliyetlerin olması hepimizin  arzusu. Kültür seviyesinin yükselmesi hayatın her alanını da etkisi altına alacaktır.

Kültür sanat işleri iyi alemde aslında. Daha iyi olması için yeter ki işinin ehli kişiler iş başına geçsin. Körlük ortamı ortadan kalksın. İyi işler yapılıyorsa çıkarsızca desteklensin.   

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mustafa-ucurum/kultur-sanat-isleri-ne-alemde/haber-212679

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim