• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Ömer Kayani: Küresel arınma ve seçim yılı

Ömer Kayani: Küresel arınma ve seçim yılı
‘Çin Halk Cumhuriyeti tamamen karantina altındadır’ ifadesini artık resmi olarak kullanabiliriz herhalde.

‘Bir ülkeyi ablukaya almanın en kolay ve masrafsız yolu nedir’ diye sorsak herhalde cevap ‘o ülkenin kendi kendisini karantinaya almak zorunda kalması’ olacaktır.
Bugün Çin’in başına gelen de tam olarak budur.
“Küresel trenine” yeni İpek Yolu üzerinden Avrupa’ya gidiş-dönüş ilk turunu attırmış olan Çin’in başına gelenlere bakın. Bırakınız ihracatı, vatandaşları korkudan/yasaklardan dışarı çıkamaz hâle gelmiş bir ülke durmaktadır karşımızda.
ABD Başkanı Trump geçtiğimiz sene BM Genel Kurulu açılışında (9 Eylül 2019) yaptığı ve kimsenin pek dikkate almadığı konuşmasında ne demişti?
“Gelecek küreselcilere değil vatanseverlere aittir.”
Bugün geldiğimiz durumda “bir bildiği varmış” diyesi geliyor insanın âdeta.

AMANSIZ BİR DURUM

Üç ay once Çin’in yüzde 5-7 arası gelmesi beklenen büyümesinin 2020 yılı başı itibariyle negatif oranlara düşme ihtimalinden bahsetsek kim inanırdı?
Çin Devlet Başkanının yüzünde maske ile halkın önüne çıkıp insanlarla el sıkışmaktan kaçınacağını ve ülkenin amansız bir durumla karşı karşıya olduğunu kabul edeceğini kim düşünebilirdi?
Koskoca kruvazör gemilerinden şanslı olanların limanlarda, daha şanssız olanların açık denizlerde mahsur kalacağı kimin aklına gelirdi.
Çin’de insanların sokaklardan, evlerinden ateşleri yüksek olduğu için zorla toplanıp bilinmeyen bir yerlere götürüleceğini, insanların buna direnmek için elinden geleni yapacağını, şehirlerin karantinaya alınıp sokakların bomboş kalacağını kimler hayal edebilirdi?

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/kuresel-arinma-ve-secim-yili/

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim