• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Sibel Eraslan: Türkiye ‘kilit taşı’

Sibel Eraslan: Türkiye ‘kilit taşı’

Köprülerin eğim hizası onunla belirlenirmiş, kemerlerin, kirişlerin güçlü ve sağlam duruşu da onun sayesinde gerçekleşirmiş. Mostar Köprüsü ağır bombardıman altında bile kolayca yıkılmamıştı, ancak kilit taşı isabet aldığında etrafa saçılarak parçalandığını hatırlarsak, kilit taşının nasıl bir öneme sahip olduğunu farkederiz. 

Prof. Numan Kurtulmuş'un “Türkiye, millet varlığımızı düşündüğümüzde kilit taşıdır” cümlesini bu yüzden bir kehanet olarak okumaktansa, büyük bir mesuliyet ve sorumluluk bilinci olarak okuyorum.   

*** 

Rahmetli Prof. Erol Güngör hocamızın 80. doğum yıldönümünde, eşi Prof. Şeyma Güngör öncülüğünde yeniden yayımlanmaya başlanan eserleri Marmara Üniversitesi Rektörlük Binasındaki anma toplantısında okuyucularıyla buluştu. Üniversiteli günlerimizde heyecanla ve merakla okuduğumuz Erol Güngör Hocamızı genç yaşta Hakka uğurlamıştık. 80 darbesi sonrasında düşünce hayatı ağır bir yıkım, derin bir umutsuzluk içindeydi, o karanlık günleri Erol Hoca'nın deha ve idealizm pırıltısıyla ortaya koyduğu eserleri aracılığıyla aşmaya çalışan gençlerdik. Güncel sorularımız vardı, gelenekle bugünün bağını kuracak bilgelere ihtiyacımız vardı, ezber dışı, merak ve soru sahibi, mütecessis bilim insanlarına ihtiyacımız vardı.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/turkiye-kilit-tasi-yazi-1411287/

Bu haber toplam 389 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim