• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Zihinsel mi, fiziksel mi? İşgali idrak etmek! -2 Ve Mescid-i Aksa

Zihinsel mi, fiziksel mi? İşgali idrak etmek! -2 Ve Mescid-i Aksa
Siyonist rejimin ısrarla “Tapınak Tepesi” dediği “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi gösterelim” diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescid-i Aksa’ya ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır.

Yorucu bir yolculuğun ardından eşyaları otele atıp Siyonist rejimin ısrarla “Tapınak Tepesi” dediği “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi gösterelim” diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescid-i Aksa’ya ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir. (İsra suresi – 1. Ayet) ayetiyle bildirilen İsrâ hadisesinin yaşandığı Miraç’ın gerçekleştiği Mescid-i Aksa’nın (Uzak Mescid), yani Müslümanlar’ın ilk kıblesinin yolunu tutuyoruz.

ADIM ATMIYOR ADETA KANATLANIYORUZ

Yüksek surlarla çevrili şehre “Halil Kapısı, Cedid Kapısı, Amud Kapısı, Sahire Kapısı, Megaribe Kapısı, Esbat Kapısı, Hz. Davud Kapısı” olmak üzere 7 kapıdan giriliyor. Şehir, Müslüman Mahallesi, Hıristiyan mahallesi, Ermeni mahallesi ve Yahudi mahallesi olarak 4 bölümden oluşuyor.

MESCİD-İ AKSA’NIN İSE BİRÇOK KULLANILMAYAN 15 KAPISI MEVCUT

Şehrin kapısındaki kontrol noktaları can sıksa da umursamıyoruz.

Daracık sokaklardan geçerek ulaştığımız Aksa’nın kapılarında, yıllardır fotoğrafl ardan gördüğümüz “Sarı kubbe” karşılıyor bizi. Kapıların hemen önünde duran “Kontrol” için grubu durduran ve “Sadece Müslümanlar girebilir” ve “Neden geldiniz?” diyene kadar fark edilmeyen İsrail polisini görmüyor bile gözler!

Kudüs veya Mescid-i Aksa denilince akıllara ilk gelen fotoğraf: Kubbet-üs Sahra..

Sarı kubbeli mescid bilinenin aksine Mescid-i Aksa değil.

Hz. Ömer Camii olarak da bilinen Kubbet-üs Sahra, 144 dönümlük Mescid-i Aksa’nın içinde bulunan 200’e yakın eserden sadece biri.

İste İsrail’in yıkmak istediği bölüm de tam burası. Kubbetüs- Sahra’nın da bulunduğu alanı önce zamansal ve mekansal olarak bölmek isteyen Siyonistlerin nihaki hedefi bu bölgeye Süleyman mabedini inşa etmek.

Zamansal ve mekansal bölünmeyi ise Halis Mutlu şu sözlerle açıklıyor; “İsrail, Kubbet-üs Sahra olarak bilinen kısmı kendilerine alarak, Kıble Mescidi’nin olduğu bölümü de Müslümanlar’a vererek Mescid-Aksa’hı mekansal olarak bölmek, Müslümanlar!a ayrı Yahudiler’e ayrı zaman dilimlerinde Aksa’ya girmelerinin sağlayarak da “zamansal olarak” bölmek istiyor.

Bunu gerçekleştirdikten sonra zaten halihazırda kazı çalışmalarının devam ettiği bölgede kendilerine ayırdıkları kısmı yıkarak Süleyman Mabedi’nin inşa etmek istiyorlar.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/dunya/zihinsel-mi-fiziksel-mi-isgali-idrak-etmek-2-ve-mescid-i-aksa-5ce874c15fe829122e30eb0e

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim