• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

15 Temmuz Anma Programı Gerçekleştirildi

15 Temmuz Anma Programı Gerçekleştirildi
Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Anma Programı” 25 Kasım 2021 tarihinde Şehit Ömer Halisdemir AİHL Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aydın ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan 15 Temmuz’un, sabahında milletimizin galip geldiği asırlık bir gece olduğunu söyledi. Halkımızın dünyada hiçbir ulusun başaramayacağı bir şeyi başarıp, darbeye karşı çıktığından bahseden Başkan Arıcan; bu başarının sebebinin imanlı bir millet anlayışı ve geçmişini bilen bir halk olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin amacının, Türk devletini yıkmak, Türk milletini dünya sahnesinden silmek olduğunu söyleyen Başkan Arıcan “Tarihte yiğitçe yapılan savaşlara şahit olduk, kaybedenleri bile savaştı… Ama 15 Temmuz kalleşçe yapılan bir kalkışmadır" dedi.

“Akif’in satırlarında vurguladığı Batı Medeniyeti, İstiklal harbinin intikamını almak istedi.” dedi ve 15 Temmuz’da ne elde edilmek istendi sorusunun cevabının Türkiye’yi iki üç bölgeye ayırmak, işgal ve istila etmek olduğunu söyledi.

"15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türk Dünyası Teşkilatı kurulamazdı. Akdeniz’de ülkemizin gemisi olmazdı. Azerbaycan Ermeni istilasına uğrardı. Kuzey Kıbrıs, Rum istilasına uğrardı. Balkanlar'dan Türk varlığı silinir, Allah korusun bugün bölünmüş bir Türkiye olurdu.” diyen Başkan Arıcan, Türkiye’nin Balkanlar’da Afrika’da Libya’da Suriye’de insan yaşatmak için var olduğunu sözlerine ekledi. “Akif’in İstiklal Marşında dünyaya meydan okuduğu gün nasılsa, bugün de Batı’nın tek dişi kalmış canavarcasına emellerini unuttuklarını asla düşünmeyin. Akif’in son kıtada dediği gibi biz Hakka taptığımız sürece asla istiklalimizden ödün vermeyeceğiz. Orhun yazıtlarındaki ifade ile gök çökmedikçe biz Türk milleti olarak var olacağız” dedi.

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Başkan Arıcan “Gençler, unutulan darbeler tekrarlanır. Bunun için okuyalım. Cengiz Aytmatov bize neler yapılmak istendiğini Gün Olur Asra Bedel adlı hikayesinde anlatmış. Gençler, okuyalım, okursak unutmayız. Sizleri kontrolü altına almak isteyen zihniyetleri okuyarak yeneriz” dedi. Yaptıkları bu anlamlı etkinliğe davetleri için Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi ve öğrencilerine teşekkür eden Başkan Arıcan, iyi niyet temennileriyle konuşmasını sonlandırdı.

ipt.jpgipt-(2).jpgdsc00900.jpgdsc00978.jpg

Bu haber toplam 439 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim