• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

“17 Ağustos Depremi”nin gerçek hikayesini ortaya koyan iki belge kitap!..

“17 Ağustos Depremi”nin gerçek hikayesini ortaya koyan iki belge kitap!..
Tarihçi-Yazar Mehmet Emin GERGER’den; “17 AĞUSTOS Depremi”nin gerçek hikayesini ortaya koyan iki Belge kitap!.. “17 AĞUSTOS” VE “DEPREM FOTOĞRAFLARI”

17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nin üzerinden 21 koca yıl geçti. Türkiye açısından “20. yüzyılın en büyük felaketi” sayılan, 17 Ağustos 1999 Salı günü, saat: 03.02’de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki büyük Marmara Depremi’nde 18 bin insanımız hayatını yitirmiş, 40 bin insan da yaralanmıştı..

“17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi, 300 km. boyunda 70-80 km. eninde bir bölgede; Gölcük, Kocaeli, Adapazarı, Yalova, Bursa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Eskişehir ve İstanbul’u doğrudan etkilemiş, bu bölgede on binlerce binanın (ev ve işyerinin) yıkılmasına ve yüz binlercesinin de hasar görmesine sebep olmuştur!.

“17 Ağustos” acısını yaşayan araştırmacı-yazar Mehmet Emin Gerger, deprem bölgesini karış karış gezerek biri yazılı, diğeri fotoğraflardan oluşan, Belge niteliğinde iki önemli kitap hazırladı.

Gerger, “17 Ağustos Büyük Marmara Depremi ve Alınması Gerekli Tedbirler”adlı 374 sayfalık kitabında, “17 Ağustos deprem gecesi” ve sonrasında yaşananları, depremin dehşetini yaşayanların gözlem ve hatıraları ile ayrıntılı olarak ortaya koyuyor. Aynı kitapta, “İstanbul ve Deprem, Uzmanların Görüşleri” ana başlığı altında; İstanbul için Deprem Senaryoları ve Deprem uzmanı bilim adamlarının görüş ve değerlendirmelerine geniş yer verilmiş.. İHH,Deniz Feneri gibi Sivil Toplum Kuruluşları’nın yaptıkları  acil yardımlar da yetkililerinin dilinden ayrıntılı olarak anlatılıyor..Kitapta, dönemin eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (bugünkü Cumhurbaşkanımız) Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Ağustos’ta deprem bölgesine yaptığı yardımlar ve deprem bölgesi izlenimleri de yer alıyor. 17 Ağustos Kitabında “TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Raporu ve Önerileri” de geniş yer tutuyor.

            Gerger, “Deprem Fotoğrafları” adlı kitabında ise hem 17 Ağustos hem de 12 Kasım 1999 yılında yaşanan “deprem acısını” belgeleyen birbirinden ilginç ve birbirinden ibretli fotoğraflara yer veriyor. Gerger’in deprem sırasında bin bir zorluklarla çektiği fotoğraflar bugün birer Vesika (Belge) durumunda.

            Tarihçi, Araştırmacı Yazar M. Emin Gerger’in yeni baskıları yapılan “17 Ağustos Büyük Marmara Depremi ve Alınması Gerekli Tedbirler” ve “Deprem Fotoğrafları” adlı kitapları deprem gerçeğini öğrenmek, ibret ve tedbir almak isteyen yediden yetmişe herkesi yakından ilgilendiren iki kaynak ve başvuru kitapları niteliğinde. 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını yitirenlere Allah Teâlâ’dan rahmet niyazımızla. 

17-ağustos_yeni-kapak_on_.png     deprem-fotoğraflari_yeni-kapak_on_.png

 

Kitaplara ulaşmak için iletişim ve istek Tel: 0532. 522 61 64E-Posta: megerger@hotmail.com

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim