• İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

2012 TYB Danışma Kurulu

M. Çetin BAYDAR

Yılda bir kere toplanan TYB danışma (istişare) kuruluna pek çok yazar dost icabet etti.Toplantı boyunca aldığım notları sizlerle paylaşmak istiyorum:

Dr.Nazif Öztürk:

*Ne kadar kelime biliyorsak o  kadar düşünebiliriz.

*İlk, orta üniversite ve entelektüel seviyesinde azami ve asgari ne kadar kelime bilinmelidir, bu yolda standartlar oluşmalıdır.

*600 000 kelimesi olan ve her yıl devreye giren yeni teknolojilerle 5 000 yeni kelime kazanan İngilizce karşısında,  dil dağarcığında sadece 135 000 kelimesi bulunan Türkçe’mizin fakirliği uykularımızı kaçırmalıdır.

İhsan Işık

*TYB Kürt Meselesinin Kürtlerin İslami kimliğini esas alarak daha kuvvetli vurgular yapmalı Hükümetleri bu yolda teşvik eden bir kurum olmalıdır

*TYB Türkiye’nin gündemini belirleyen bir sivil toplum kuruluşu olmalıdır

Osman Güzelsoy

*İstişareden müşahhas neticeler çıkarmak basın toplantısı ile kamuoyuna açıklamak gerekir

*TYB içinde bulunduğu yıllardaki dünya ahvaline  alimane ve sanatkarane tanıklık edebilecek güce hangi ölçülerde sahiptir?

Mustafa Akgün

*Biz yazarların  raflarda bekleyen kitaplarını, kamu kaynaklarını kullanarak satın alıp meccanen okullarda, resmi ve özel kurumlarda dağıtmak suretiyle  kitap okuyuculuğu teşvik edilmelidir

*TBMM Üstad yazarların odaları bulunmalı, parlamenterler kültür ve san’at alanındaki soruları burada cevaplandırılmalıdır.

Genelde Konuşulanlar

*TYB Genç yazar gruplarına sahip olmazsa, şu anda 60 yaşın üzerinde bulunan yönetici  kadronun ömürlerini tamamlaması ile TYB defterinin kapanma tehlikesi vardır

*Genç yazarların TYB’ye bağlanmasının yolu, san’at, spor, satranç ve benzeri oyunlar ile sinema, tiyatro, münazara v.b etkinliklerin beş katlı, bahçeli TYB mekanlarında gece-gündüz Hafta Sonu-Hafta İçi sürüp gitmelidir

*TYB, yürek yakan dünya hadiselerini seyreden değil, meselâ, Hz.Peygambere yapılan hakâretleri yahut  Suriye’de, feryatları arşa çıkaran zulümleri gündeminin baş maddesi yaparak gerekirse dünyayı ayağa kaldırmalıdır.

Bu yazı toplam 1727 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim