• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

2021 Anayasa Çalıştayı 30 Eylül'de Yapılacak

2021 Anayasa Çalıştayı 30 Eylül'de Yapılacak
Türkiye’de mevcut anayasa, defalarca revize edilmiş olsa da nihayetinde bir darbe anayasasıdır, bununla birlikte tutarlılık bakımından demokratik anayasacılık anlayışına uygun değildir.

Bu yönüyle her alanda gelişme ve büyüme niteliği gösteren Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verememekte; siyasal barışa ve kültüre katkı sağlayamamaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği olarak geçmişte anayasacılık kapsamında birçok başarısız girişim olsa da bunların siyasal bir deneyim olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte Türkiye’nin toplumsal bölünmüşlüğünün sebep olduğu yaraları sarmaya, toplumun bir arada huzurlu bir şekilde yaşama tecrübesine, değişmekte olan küresel dünyada rekabet edebilmeye ve Türkiye’nin uluslararası arenada yükselen çizgisine katkı sağlayacak sivil bir anayasaya ihtiyacımızın kendisini derinden hissettirdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bu sürecin başarı ile tamamlanmasına katkı sağlamak amacıyla bir anayasa çalıştayı düzenlemeyi planlıyor, bu çalıştayda iki temel konuya odaklanmak istiyoruz. İlki, bir anayasa hazırlamanın usûlü; ikincisi ise bir anayasanın dili ve üslûbu meseleleridir.

İki oturumla zikrettiğimiz iki meseleyi etraflıca tartışacağımız ve nihayetinde kapsayıcı bir sonuç bildirgesi hazırlayıp ilan edeceğimiz Çalıştayımıza kıymetli isimler katkı sağlayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sn. Mustafa ŞENTOP’un açılışını teşrif edeceği Çalıştayımız, 30.09.2021 tarihinde 09.30’da başlayacak, Türkiye Yazarlar Birliği’nin Youtube kanalı ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır.

youtube.com/TurkiyeYazarlarBirligi

twitter.com/TYB1978

afis-009.jpg

brosur1-002.jpg

brosur2-003.jpg

brosur3-.jpg

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim