• İstanbul 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Konya 18 °C
  • Sakarya 8 °C
  • Şanlıurfa 20 °C
  • Trabzon 12 °C
  • Gaziantep 18 °C
  • Bolu 4 °C
  • Bursa 9 °C

Abdulkadir Selvi: Türkiye bastırdı PKK’nın seçimi erteleniyor

Abdulkadir Selvi: Türkiye bastırdı PKK’nın seçimi erteleniyor
PKK; Suriye’deki sözde seçimleri önce 30 Mayıs’ta yapacaktı, sonra 11 Haziran’a erteledi. Şimdi de seçimlerin ileri bir tarihe ertelendiği haberleri geliyor. Resmi açıklama henüz yapılmadığı için yeni tarih ilan edilip edilmeyeceği belli değil.

PKK terör örgütü tarafından Suriye toprakları üzerinde yeni bir yönetim kurulma girişimleri karşısında Esed rejimi sustu. İran sustu. Rusya sustu. ABD, zamanı değil şeklinde bir açıklama yapmakla yetindi. Sadece Türkiye konuştu. Türkiye’nin kararlı tutumu ABD-PKK ortak yapımı olan bu oyunun bozulmasına yol açtı.

TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL

Bir kez daha görüldü ki, Türkiye’ye rağmen bir oyun kurulamaz. Türkiye bitti demeden bitmez. PKK’nın 11 Haziran’da yapmayı planladığı seçimleri ertelemek zorunda kaldığı söyleniyor. Ama tehlike tam olarak geçmiş değil.

MCGURK’UN PLANI

Çünkü bu planın arkasında ABD’nin Ortadoğu Danışmanı McGurk var. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında da ‘Bu seçimler meşru değildir’ denilmiyor. Sadece zamanlamasının yanlış olduğu vurgulanıyor. ABD’ye göre doğru zaman ne zaman orasını bilmiyorum ama bize göre hiçbir zaman doğru zaman değil. Çünkü PKK bir terör örgütü. DEAŞ’ın Suriye topraklarında seçim yapıp, özerk yönetim oluşturacağını ilanıyla bunun ne farkı var?

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/turkiye-bastirdi-pkknin-secimi-erteleniyor-42473187

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim