• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Abdullah Muradoğlu: Gölge oyunu...

Abdullah Muradoğlu: Gölge oyunu...
Geçtiğimiz Şubat ayında ABD Başkanı Joe Biden Amerikan silahlarının yabancı ülkelere satış ve transferinde uyulması gereken koşulları bildiren bir “Ulusal Güvenlik Muhtırası” yayımlamıştı.
Muhtıra daha çok İsrail’e sevk edilen silahların Amerikan yasalarına ve ABD’nin uymayı taahhüt ettiği uluslararası sözleşmelere uygun şekilde kullanılmasına ilişkindi.
Dört sayfalık Muhtıra İsrail’e bildirilmiş, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise muhtıra koşullarına uygun davranılacağına ilişkin olarak yazılı taahhüt vermişti. Muhtıra Amerikan silahlarının insan haklarını veya uluslararası insancıl hukuku ihlal edecek nitelikte kullanılması durumunda silah ve cephane sevkiyatının durdurulmasını içeriyordu. Muhtıra ayrıca insani yardımların engellenmemesi gerektiğine ilişkin koşulu bir da muhteva ediyordu.
ABD ve Batı medyası İsrail’in “Filistin Soykırımı”nı örtbas edemiyor. ABD Kongresi’ndeki Demokratlar’ın hem “İlerici Sol”, hem de “Merkezci” kanadından İsrail’e silah sevkiyatının askıya alınması yönünde Biden Yönetimine çağrılar yapılıyor. İçlerinde İsrail yanlısı olarak bilinen önemli isimlerin de imza attığı bu çağrılar Biden’ı köşeye sıkıştırıyor. Seçimlerde önemli rol oynayan Genç Demokratlar’ın İsrail’e sorgusuz sualsiz, kayıtsız şartsız desteğe muhalefet etmesinin de söz konusu muhtıranın yayımlanmasında etkili olduğu söylenebilir.
 
İçeriden ve dışarıdan gelen tepkiler Biden’ın 7 Mart’taki “Birliğin Durumu” konuşmasını şekillendirmişti. Biden binlercesi çocuk olan 30 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini nihayet itiraf etmişti. Biden, 2 milyon sivilin bombardıman altında olduğunu veya yerinden edildiğini belirterek, “Evler yıkılmış, mahalleler moloz yığınına dönmüş, şehirler harabeye dönmüş durumda. Yiyeceksiz, susuz, ilaçsız aileler. Bu yürek parçalayıcı bir durum” demişti.
 
Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim