• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

“Adım Adım Beytülmakdis Dersleri"nin mezuniyet töreni Ankara’da yapıldı

“Adım Adım Beytülmakdis Dersleri"nin mezuniyet töreni Ankara’da yapıldı
Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı genç nesillere tanıtmak, anlatmak ve öğretmek için 4 yıldır düzenlenen ‘Adım Adım Beytülmakdis Dersleri’ mezuniyet töreni yapıldı.

Müslümanların ortak davası olan Beytülmakdis'i tanımak ve tanıdıktan sonra başka kişilere doğru ve kalıcı bilgilerle aktarabilmek maksadıyla Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından sertifikalı 'Adım Adım Beytülmakdis Dersleri'nin ardından mezuniyet töreni düzenlendi.  

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kudüs Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mardin Artuklu Üniversitesi Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Beytulmakdis Çalışmaları Vakfı, Kudüs Şurası, Kudüs Bilinci Derneği, Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) ve Nisaulaksa Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Adım Adım Beytülmakdis Dersleri’nin Mezuniyet Töreni, Ankara Melike Hatun Camii Konferans Salonu’nda yapıldı.

Melike Hatun Camii Müezzini Hafız Cafer Akbay’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle mezuniyet töreni başladı.

Törende Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kudüs Araştırmaları Merkez Müdürü Prof. Dr. Muhittin Ataman, Mardin Artuklu Üniversitesi Küdüs Araştırmaları Merkez Müdürü Dr. Ayşe Çekiç ve Kudüs Şurası Kurucu Başkanı Mehmet Fatih Serenli’nin birer açılış konuşması yaptı.

 

“Bir gün gelir Kudüs’ün Beytülmakdis’in özgürlüğüne şahitlik ederiz”

Yaptığı konuşmada Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kudüs Araştırmaları Merkez Müdürü Prof. Dr. Muhittin Ataman, “Filistin ve Beytülmakdis için aslında ne yaparsak az gelir. Ama o azları birleştirdiğimiz zaman bir ummana dönüşür. Kudüs’ü konuşma aslında bir ruhu konuşmaktır. Görüyorsunuz biz de elhamdülillah karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. O ruhu, bilinci ve farkındalığı canlı tutmak adına biz bu ve benzeri faaliyetler yürütüyoruz. Bizim yaptığımız bugün yarın sonucu ortaya çıkacak bir süreç değil. İnsanlık tarihi dikkate alındığında 50-100 yıl çok kısa zaman dilimleridir. Biz her hâlükârda Allah’ın takdirini umarak elimizden gelini yapmaya devam edeceğiz. Gün gelir Kudüs, Allah’ın izniyle içinde Selahaddinlerin, Fatihlerin Abdülhamidlerin büyüyeceği ortamlar ortaya çıkacak. Biz de o gün gelir Kudüs’ün Beytülmakdis’in özgürlüğüne şahitlik ederiz.” ifadelerine yer verdi.

İlim bir yol ve Beytülmakdis bir yol olarak düşünüldüğünde kendimizi de birer tebliğci olarak görebileceğimizi söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Küdüs Araştırmaları Merkez Müdürü Dr. Ayşe Çekiç, Kudüs ve Beytülmakdis hakkında eğitim için herkesi Mardin’e beklediklerini söyledi. 

Kudüs Şurası'nın almış olduğu ilk kararlardan bir tanesinin bir bilim kurulunun oluşturulması olduğunu söyleyen Kudüs Şurası Kurucu Başkanı Mehmet Fatih Serenli, bu konuyla ilgili Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörünün bir icra kurulu yapılmak suretiyle bu çalışmaların kurumsal olarak nasıl yapılabilirliğinin arayışı içerisinde olduklarını aktardı.

“İşgalin önemli bir boyutu zihinlerde devam ediyor”

2019 yılı itibarıyla üniversitelerinde Küdüs Araştırmaları Merkez ve lisansüstü programı başlattıklarını söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, şunları aktardı:

“İlk defa Türkiye’de Kudüs çalışmalarıyla ilgili araştırma görevlisi aldık. Buda çok önemli bir kazanım. Sürdürülmesi gereken önemli bir süreç olarak değerlendiriyorum. Bundan sonra doktora çalışmalarının yapılabileceği altyapıları da oluşturmaya çalışıyoruz. Kudüs Şurasıyla birlikte toplantılar yaptık uluslararası bir enstitüsü kurabilir miyiz? Çabası içerisindeyiz. İnşallah orta vadede bunu gerçekleştirebilecek bir irade ortaya koyacağız. İşgalin önemli bir boyutu zihinlerde devam ediyor. Bilimsel ve akademik bir teorik altyapıyla şu an Siyonizm kendi işgalini meşru kılacak bir strateji yapmış durumda. Bilimsel teoriler Siyonizm’in işgalini meşru kılacak teoriler üretiyor. Akademi ve bilim Filistinlilere yönelik soykırımı meşrulaştırabilecek teoriler üretiyor ve bütün bu teorileri destekleyebilecek insanların zihninde meşrulaştırabilecek algıları yönetiyor. Dolayısıyla bizimde aslında bunu tam tersine yapabilecek Filistin hakikatini ve Kudüs gerçeğini çok net bir şekilde oraya koyabilecek bir strateji belirlememiz gerekiyordu. Biz bugün Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı ile birlikte bu sorumluluğu yerine getiriyoruz. Adım adım Beytülmakdis Dersleri de ileride bu sorumluluğu yerine getirebilecek kitleleri oluşturmaya yönelik stratejinin bir parçası.”

Kudüs Davası için artık mantıklı makul bilimsel bir çabanın ortaya konduğu günleri yaşadığımızı söyleyen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Hamd olsun yükseköğretimimizle üniversitelerimizle Kudüs bilincini ve şuurunu bilimsel ve akademik olarak yürüten merkezlerimiz var. Lisansüstü programlarımız var. Yüksek lisanslarımız var. Yakın zamanda inşallah bizde üniversite olarak doktora programını açma noktasına geleceğiz. Kudüs davası ve bilinciyle ilgili gerçekten çok samimi bir şekilde çalışan STK’larımız var ki bu çok önemli. Artık modern dönemin en önemli gücü belki de yumuşak güçtür. Ülkemizde sayıları gittikçe artan sivil toplum kuruluşlarımız var. Tabi bu günleri görmek böyle bir programı icra etmek ve buradan mezun arkadaşlarımızı bu akademik çalışmaya gönül vermiş öğrencilerimizin mezuniyetini görmek tabi birde bunu sivil toplum iş birliğiyle gerçekleştiriyor olmak gelinen nokta itibarıyla gerçekten muazzam bir noktadır.” ifadelerine yer verdi.  

Tören Beytülmakdis Çalışmaları Kurucu Teorisyeni Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaısı hocanın “Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğünde İlmin ve Bilimin Rolü” konulu sunumuyla devam etti. (İLKHA)

https://dogruhaber.com.tr/haber/813824-ankarada-adim-adim-beytulmakdis-derslerinin-mezuniyet-toreni-yapildi/

dsc01834.jpgdsc01841.jpgimg_7688.jpgimg_7747.jpg

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim