• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Ahmet Tek: Karaman’a Yılın İlk Müjdesi; TYB’nin Üstün Hizmet Ödülü Karamanlı isme verildi

Ahmet Tek: Karaman’a Yılın İlk Müjdesi; TYB’nin Üstün Hizmet Ödülü Karamanlı isme verildi

Yeni yılın ilk gününde basın toplantısıyla duyurulan bir haber beni hem gururlandırdı hem mutlu etti.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri açıklanırken, “Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen üç kişiden biri, benim çok değerli gördüğüm ve dostluğuyla övünç duyduğum Karaman’ın ağabeylerinden Kâmil Uğurlu oldu.

TYB, 2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri’ni kazananları basın toplantısıyla yeni yılın ilk gününde duyurdu. TYB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, 2023’ün yazar, fikir adamı ve sanatçılarının değerlendirmesini yaparken aynı zamanda Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen isimleri de açıkladı. Arıcan, uzun yıllardır verilen TYB ödüllerinin, ülkenin en prestijli edebiyat ödülü haline geldiğini söyledi.

Arıcan’ın bildirdiğine göre; hikaye dalında Gülşen Funda "Yol Deriz Ona" eseriyle, şiirde Zeynep Arkan "Gözleri Olan Hiçbir Şeyi" eseriyle, romanda Kaan Murat Yanık "Sular Üstünde Gökler Altında" eseriyle ödüle layık görüldü. TV Programı dalında "Sanatçının Şehri" programı ile TRT 2, TV Belgesel dalında "Hep 33 Yaşında" adlı belgesel, Kamu Yayıncılık alanında ise Kahramanmaraş Belediyesi ödül almaya hak kazandı.

TYB Vefa Ödülü'ne İrfan Çalışkan, Üstün Hizmet Ödülü'ne ise Kâmil Uğurlu, Prof. Dr. Turan Koç ve Belkıs İbrahimhakkıoğlu değer görüldü.

Devamı: https://www.karamandan.com/makale/18645558/ahmet-tek/karamana-yilin-ilk-mujdesi-tybnin-ustun-hizmet-odulu-karamanli-isme-verildi

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim