• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ahmet Varol: ABD’nin Gazze’ye liman planı

Ahmet Varol: ABD’nin Gazze’ye liman planı

Siyonist işgal rejiminin ablukası sebebiyle Gazze bölgesinde büyük bir açlık krizi var. Bu kendiliğinden meydana gelen hadiselerden veya doğal bir felaketten dolayı değil kasıtlı ve planlı bir şekilde uygulanan projeden kaynaklanıyor.

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik aç bırakma planını tek başına uyguladığını düşünmek hatalıdır. Bunun proje ve hazırlık çalışmalarını da ve uygulamasını da başta ABD olmak üzere kendisine tam destek veren emperyalist güçlerle birlikte sürdürmüştür. 

Her şeyden önce BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın ( UNRWA) finansmanının kesilmesi için çağdaş emperyalizmin başını çeken güçler tarafından çok hızlı kararlar alınması aç bırakma projesinin birlikte hazırlandığını ve tüm hazırlık çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü açıkça ortaya koyuyor. 

UNRWA’nın finansmanının kesilmesi konusunda siyonist işgal rejiminin, onun Hamas’a destek verdiğine dair iddiaları gerekçe olarak gösterildi. İşgal rejiminin bu teşkilatın kapatılması için yıllardan beri çalışma yürüttüğü dolayısıyla onunla hasım olduğu, bu konumda olan bir tarafın iddialarının ise diğer tarafın savunması alınmadan ve iddiada bulunan tarafın delillerinin doğruluk derecesi incelenmeden geçerli sayılamayacağı konusundaki hukuk kuralına rağmen ABD ve onun parmak işaretiyle hareket eden tüm emperyalist güçler arka arkaya UNRWA’ya desteği durdurma kararları aldı. Bu kampanyaya Kanada’sından Japonya’sına kadar siyonist vahşete arka çıkma gibi bir arsızlığı kendilerine yakıştırmakta mahzur görmeyen, böyle bir tutumdan utanmayan, arlanmayan azgınların hepsi katıldı. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/abdnin-gazzeye-liman-plani-44820.html

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim