• İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Ahmet Varol: Cuntacı Sisi’den yine sinsilik

Ahmet Varol: Cuntacı Sisi’den yine sinsilik

Siyonist katillerin özelde Gazze Şeridi’nde genelde ise Filistin’in her tarafında katliamlar yaptıkları, Gazze’de kuşatmaya aldıkları insanları korkunç bir şekilde açlığa mahkum ederek açlıktan ölümlere sebep oldukları, bütün İslam âleminin burada yaşananların acısını kalbinde hissettiği dolayısıyla dünya gündemini siyonist vahşetten kaynaklanan insani krizin meşgul ettiği sırada Mısır’daki Sisi cuntası fırsattan yararlanmak istercesine Müslüman Kardeşler cemaatinin 8 lideri hakkında idam cezası verdi. Sisi’nin uzaktan kumandalı sözde Devlet Güvenlik Ceza Mahkemesi ayrıca 37 kişiye müebbet, 6 kişiye 15’er yıl, 7 kişiye de 10’ar yıl hapis cezası verdi.

Ceza kararının tam da Gazze’de ateşkes sağlanması için aracılar vasıtasıyla Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas heyetiyle görüşmelerin sürdürüldüğü günlere denk getirilmesinin de tesadüf olduğunu sanmıyoruz. Bize göre bunun iki önemli amacı var. Biri bu konuda tepki gösterebilecekleri ve tavır koyabilecekleri siyasi durumun ve şartların hassasiyetinden dolayı susmaya zorlamak. Diğeri de ateşkes görüşmelerinden Filistinliler lehine bir sonuç çıkması beklentisi içinde olanların heyecanlarından dolayı Sisi cuntasının mahkemesinin vereceği kararın ikinci kez geri plana itileceğinin düşünülmesi. Yani cuntacı diktatör kendisinin idam kararlarının hem Gazze’deki büyük felaketin hem de ateşkes görüşmeleriyle ilgili heyecanın gölgesinde kalacağını hesaplamıştır.

Gazze’yi kuşatmaya alarak burada 2 milyon 300 bin civarında insanı açlığa mahkum eden siyonist canavarların ablukasının yarılması için işe yaraması mümkün olan Refah Sınır Kapısı’nın kullanılmasına çok kısıtlı miktarda izin veren, bu konuda siyonist işgalcilerin tehditlerinden korktuğunu söyleyen Sisi cuntası en başta kendisinin işgalci siyonistler karşısında acziyetini ilan etmişti. Ama onun bu tutumunun sadece acziyetten değil aynı zamanda ihanetten kaynaklandığından şüphe etmiyoruz.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim