Kuruluş amacı o dönemde siyonist işgal rejiminin kuruluşu ve siyonistlerin 800 bin civarında Filistinliyi yurtlarını terk etmeye zorlamaları sebebiyle Lübnan, Ürdün, Suriye ve o tarihte henüz Ürdün’ün kontrolünde olan Batı Yaka ve Kudüs ile o tarihte henüz Mısır’ın kontrolünde olan Gazze’de oluşan Filistinli mültecilere eğitim, sağlık, sosyal destek ve acil yardım gibi temel hizmetleri sağlamaktı. Filistinli mülteciler meselesine kalıcı ve adil bir çözüm bulunmasına kadar çalışmalarını sürdürmesi kararlaştırılmıştı.
UNRWA’nın hizmetlerini sürdürmesi BM üyesi ülkelerin gönüllü katkılarıyla mümkün olmaktadır. Ancak şimdiye kadar katkıda bulunma sözü veren ülkeler çoğunlukla taahhüt ettikleri miktarı ödemedi. Bu yüzden de teşkilat, hizmetlerini yürütmekte ve finans temininde sürekli zorluklar yaşadı.
Siyonist işgal rejiminin Gazze’deki direniş karşısında zorlanması sebebiyle bölge ahalisini teslim olmaya zorlamak için “aç bırakma” politikasını devreye sokmasıyla birlikte, UNRWA çalışanlarının 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonuna yardım ettikleri ve “teröre destek verdikleri” yalanını ileri sürmesinin amacı aç bırakma politikasının daha fazla etkili olmasını sağlamaktan başka bir şey değildi.































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.