• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

“AİLE, SİBER SALDIRI ALTINDA!”

“AİLE, SİBER SALDIRI ALTINDA!”
Noel gibi kutlamaların hayatımıza dayatılmasının birinci sebebi, öncelikle bu kutlamaların okul müfredatlarına alınması.
Diğeri ise artık bir kaçış yeri bulamadığımız kitle iletişim araçlarının ürettiği içerikler; haberler, filmler, müzikler, görsellerdir. Bu içeriklerle ailemiz ve kimliğimiz siber bir zorbalıkla tehdit edilmektedir. Devlet televizyonu TRT’de çok izlenen bir dizide yılbaşı kutlama hazırlıklarına uzun uzun yer verilmesi başlı başına bir ifsad çalışması ve skandal! 
 
“Bir olmak bize iyi gelecek” iyi gelecek diyerek aileyi gündemde tutmaya devam eden Maaile dergisi 62. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı.
 
Aileyi önceleyen konularıyla yayın hayatına devam eden Maaile Dergisi, Aralık 2021 sayısında da aileyi kuşatma altına alan “Siber saldırı” konusunu kapağına taşıdı. 
 
Her ay farklı konu ve dosyalarla okurlarıyla buluşan dergi yeni sayısında yaklaşmakta olan kendi kültürümüze ait olmayan kutlamaların ve harcamaların temellerini, sebeplerini irdeliyor. 
 
Vahşi kapitalizmi ayakta tutan ve her defasında kendini yenilemesine sebep olan tüketim toplumunun oluşturulmasında toplumların artık saldırıların siber zorbalıklarıyla karşı karşıya olduğunun altını çizen dergide aynı zamanda son günlerde içi boşaltılmaya çalışılan “yerli ve milli” kavramları, değişik veçheleriyle dergi sayfalarında yer almakta.
 
İNSANLIK AİLE GEMİSİNE BİNEREK KURTULACAK
Sosyal bir tufan yaşayan insanlığın kurtuluş gemisinin “aile” olduğunu kapak görselinde işleyen Maaile, insanlığın zamanında Hz. Nuh’un gemisine binerek kurtulması gibi şimdi de “aile gemisine” binerek kurtulacağının mesajını veriyor.
 
Maaile Aralık sayısının editör yazısında dünya sisteminin fotoğrafı konularak şu ifadelere yer veriliyor: “Kapitalizmin her şeyi pazarın parçası yapması ve her değeri nesne haline getirdiğine bilmemize rağmen kapitalizmin çizdiği sınırların dışına çıkamıyoruz. Bir zorbalıkla bizim olmayan gündemlere zorlanıyoruz.”
 
Kendi gündemi olmayan meselelerle ömrü tüketilen ümmeti Muhammedin sıkıştırıldığı cendere de şöyle özetleniyor: 
 
“Noel gibi kutlamaların hayatımızda yer almasının birinci sebebi, öncelikle bu kutlamaların okul müfredatlarına alınması ve diğeri ise artık bir kaçış yeri bulamadığımız kitle iletişim araçlarının ürettiği içerikler; haberler, filmler, müzikler, görsellerdir. Bu içeriklerle ailemiz ve kimliğimiz siber bir zorbalıkla tehdit edilmektedir.”
 
Devlet televizyonu TRT’de çok izlenen bir dizide yılbaşı kutlama hazırlıklarına uzun uzun yer verilmesi başlı başına skandal! 
 
Her sayısında olduğu gibi Maaile Dergisi bu sayısında da toplumun kendi kimliğinin farkında olmasını, bu kimliğin hakkının verilmesini, en büyük şiddetin ve zorbalığın aile müessesine yapıldığının farkında olarak birbirimize sahip çıkmanın yolunun aileye sahip çıkmak olduğunun altını bir kez daha çizmiş durumda.
 
Maaile dergi ailesi olarak kalemlerini bir sorumluluk minvalinde kullandıklarını vurgulayan editör yazısında şu ifadeler dikkat çekiyor: “Ailemiz ve kimliğimiz olarak saldırıya uğradığımız dünya tarihinin belki de en çetrefilli çağında bizler 'neler yapmalıyız'ı dert edinerek, değersizleştirilmeye çalışılan “Milli ve Yerli” kavramlarının içinin boşaltılmaması için kalemlerimizi oynatma sorumluluğunu taşıdık.”
 
MAAİLE ARALIK 2021 SAYISINDA BAZI DOSYALAR
 
* Editör Yazısı: “Aile, Siber Saldırı Altında”
 
* Selime Sümeyye Abatay: “Hep Bı̇rlı̇kte Okuyan, Hep Bı̇rlı̇kte Yazan, Hep Bı̇rlı̇kte Düşünen Bı̇r Aı̇le” (Röportaj)
 
* Şenay Şeker: “Uhud Bı̇zı̇ Sever. Bı̇z De Uhud’u Severı̇z”
 
* Habibe Alpay Aydın: “Yılbaşı Ve Noel Denilen Siber Zorbalık!”
 
* Sedanur Eşitti: “Mesele Noel Değı̇l - İman!”
 
* Nazmiye Gülbaş: “Değişen Zaman Anlayışı!”
 
* Halide Sivri: “Feth-İ Mübarek!”
 
* Fatmanur Tekke: “Yerlı̇ Ve Mı̇llı̇ Anneler”
 
* Birsen Bağcı: “Yerlı̇ Ve Mı̇llı̇ Tarımın Neresı̇ndeyı̇z?”
 
* Rümeysa Akgün: “Öncü Kadınlar. Çin’den Doğan Hidayet Güneşi; Prof. Dr. Jackie Yi-Ru Ying.”
 
* Fazilet Aydın: “Koş, Bayım Koş! Biz Topaç Değiliz, Koş!”
 
* Safiye Gül: “Yeni İpek Yolu, Tek Kuşak Tek Yol”
 
* Nesrin Şenyüz Sayın: “Müslümanların Afrı̇ka’ya Gı̇rı̇ş Kapısı: Sudan”
 
* Nazmiye Gülbaş: “Zamanın İçinden Yansıyanlar…”
 
* Nazile Şanal: “Haklar Hak Sahiplerine İade Edilsin!”
 
* Gülay Ayvazoğlu: “Güneşe Yakın Şehir: Demre”
 
5a35a9b9-7815-40a6-8b7e-c8209b320517.jpg
Bu haber toplam 446 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim