• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Aileyi Korumak Fethimizdir

Aileyi Korumak Fethimizdir
Hazırlayan: Nilüfer Zontul Aktaş

Belli konular etrafında çok sayıda yazarın metinleri bir araya getirilerek hazırlanan kitaplar ekseriya dikkatten kaçar. Zaman gelir ki böyle bir kitapta yer alan birkaç makale böyle çok yazarlı kitaba ilgiyi çoğaltır.

Böyle kitapların hazırlanmasındaki zorluk, işin erbabını bir araya getirmek ve onlara muhtevaya uygun yazdırmaktır.

Aileyi Korumak Fethimizdir başlıklı “editöryal kitap” bu bakımdan başarılı bir eser. Kitabın sunuşunda metinleri yer alanların yazar, şair, akademisyen, eleştirmen, sporcu ressam, fotoğrafçı… olduğu belirtiliyor. Bu çeşitliliğin farklı kesimlerden imzaların bir araya getirilerek de sağlandığı görülüyor.

Kitaba yazılarıyla vücut veren 71 imza:

D. Mehmet Doğan, Mustafa Özçelik, Yıldız Ramazanoğlu, M. Nezir Gül, Ali Sali, Mustafa Uçurum, Ali Bal, Şakir Kurtulmuş, Özcan Ünlü, Ali Özkanlı, Selvigül Şahin, Seheyla Karaca Hanönü, Orhangazi Gökçe, Fahri Tunu, Betül Zarifoğlu, Eyüp Akyüz, Mehmet Özger, Ayşe Şener, Nuray Alper, Halit Yıldırım, Behçet Gülenay, Recep Garip, Necmettin Evci, Sıdıka Aydın, Gökhan Akçiçek, Rüstem Budak, Ramazan Kayan, Üzeyir Gündüz, Duran Çetin, Fatma Esti, Mehmet Şeker, Ahmet Turgut, Ahmet Sezgin, Hikmet Kızıl, Şule Köklü, Furkan Yılmaz Altınöz, Ayşe Sevim, Hamza Çelenk, Abdülvehhab Ballı, Faruk İlgüray, Serap Kadıoğlu, Özgür A.Tüfek, Semiha Kavak, Fatma Gülşen Koçak, Aziz Darıcı, Nevzat Güzel, Hüseyin Şahin, Ö. Faruk Arlı, Z. Sati Yalçın, Mine İzgi, Tuğba Akbey, Emine K. Karakoç, Funda Gökçen, Osman Suroğlu, Nurgül B. Yakın, Gülcan Y.Durmuş, Yasemin Katı, Recep Uçar, Ebru Burcu Yılmaz, İlhan Erdem, Erol Afşin, Nesibe Aldemir, Adil Akkoyunlu, Aziz K. Güneş, Ö. Türk Özöncel, Ayşegül Taşçı, Murat Ünal, Necip Cengil, Ahmet Küçük, Nilüfer Z. Aktaş, Sabri Boyraz, Ahmet Berber…

Bu 71 ismin yazdıkları bütünü itibarıyla, konuyla ilgili bir dönem değerlendirmesi olarak da mühimdir.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Eğitim-Bir Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez’in ifadelerinden kitabın bir projenin parçası olduğu anlaşılıyor. Hem belediye başkanımızı, hem de sendika başkanımızı bu örnek faaliyetlerinden ötürü tebrik ediyor, bütün emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz.

İnşallah diğer kurumlara da örnek teşkil eder.

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim