• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Ali Bal: Mevlana Şiir Şöleni

Ali Bal: Mevlana Şiir Şöleni
Şiir şölenleri yaşayan şairlerimizle toplumu buluşturma noktasında önemli bir rol üstlenmektedir. Şiir şölenleri, başta şaire ve eserine olan değeri göstermesi yönüyle de yaşatılması gereken bir gelenektir.

Bu kapsamda medeniyetimizin burçlarından tarih ve kültür şehri Konya’da yıllardır yapılan Mevlana Şiir Şöleni’nde değerli şairler bir araya getirilmiş. 

 

Öncelikle bu güzide organizasyonu gerçekleştiren Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’ni tebrik ediyorum. Bizde kıymetli olabilmek için ölmek gerekiyor. Ölünce kıymetli olunuyor bu ülkede. İşte bu kıymeti çok az insan ve kurum önceden fark ediyor. Türkiye’de kurulduğundan bu tarafa öz değerlerimizle şuurlaşmamızı sağlayan Türkiye Yazarlar Birliği, tüm değerlerimizi bir çatı altında toplayarak güzel ve unutulmaz hizmetler yapıyor. Bu anlayışla Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi de Mevlana Şiir Şölenleri’ni gerçekleştiriyor.

Şiir şölenleri uzun süredir birbirini görmeyen şairleri bir araya getirmesi ve toplumun dikkatini şiire yöneltmesi bakımından kıymetlidir. Türkiye’de sanatın ve sanatçının değeri ne yazık ki istenilen düzeye ulaşamamıştır. Bilhassa edebiyat alanında eser veren değerli isimler hep yalnız kalmış ve destek bulamamışlardır. Türkiye’de çok az sayıda belediye ve o ilde yaşayan sanat âşığı insanlar,  gönüllerini ortaya koyarak vücuda getirdikleri kültür programlarıyla topluma hizmet ediyorlar. Bu anlamda vazife üstlenen Karatay Belediyesi şiire, kültüre gereken desteği vermektedir. Belediyeciliğin sadece imar ve iskân işi olmadığını Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca göstermiş durumda. Değerli Başkan Hasan Kılca bu konuda yaptığı yazılı açıklamada önemli şeyler söylüyor:

  "Hayatımızın ve ruhumuzun her zerresine etki eden şairlerimiz, her yıl 'Mevlana Şiir Şöleni' vesilesiyle bir araya gelerek birbirinden kıymetli eserlerini dile getirir ve herkesin iç dünyasına seslenirler. Ancak koronavirüs salgını sebebiyle şiir ziyafetinden mahrum kalmamak adına söz üstadı şairlerimizi bu yıl sosyal mecralardan yapacağımız canlı yayınlarımızla izleme imkânı bulacağız. 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapacağımız programda, Türkiye'nin farklı şehirlerinden kıymetli şairlerimiz, canlı yayınla şiirseverlerle buluşacak. Dolayısıyla 3 gün boyunca saat 21.00'den itibaren şiirseverlerimiz Karatay Belediyemiz ve Türkiye Yazarlar Birliğinin sosyal medya sayfalarından ve Youtube sayfalarından canlı yayınımızı takip edebilirler."

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/mevlana-siir-soleni/

Bu haber toplam 312 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim