• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Amerika efsanesi için tarihin sonu mu geldi?

Amerika efsanesi için tarihin sonu mu geldi?
Çin’in Vuhan kentinde başlayan salgın İran ve Avrupa yolculuğunun ardından 3 ay içinde ABD’ye yerleşti.


Mikrobun merkez üssü haline gelen ülkede Kovid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı 200 bini, ölü sayısı 6 bini geçti. Hastalık tespit edilen vaka rakamının günde ortalama 15’er bin artması bekleniyor. Işıltısıyla meşhûr kalabalık Manhattan caddelerinde şimdi köpekler bile dolaşmıyor.

Allah-û âlem, hastalık kargaşaya evrilecek. Amerikalılar yakında birbirini doğrayabilir. Umutlar iyice tükendiğinde, bir elinde şırınga öbür elinde kırmızı hapla bir ‘Morpheus’ göndermeye hazırlanıyorlar. Sen uyanık ol, Kur’an-ı Kerim’e sımsıkı sarıl.

Bu yazı 6 Nisan 2020 tarihinde, Gerçek Hayat dergisinin 1015. sayısında yayınlanmıştır.

Hastaneye öksürerek giren silahlı grupların birkaç solunum cihazı için yüzlerce kişiyi öldürme vakti yakındır. Çalışanların terk ettiği huzurevinde yaşlıları açlıktan öldürmüş İspanyollar ya da başka bir ülkeye giden tıbbi malzeme gemisine denizin ortasında el koyan İtalyanların çaresizliği, şu günlerde başlamış Amerikan felaketinin sadece önizlemesi olacak gibi duruyor.

Rockefeller Vakfı’nın tasmalı kâhini Peter Schwartz tarafından 10 yıl önce kaleme alınan ve Çin’in salgını ilk atlatacak ülke olması da dahil bugünleri birebir anlatan ‘senaryo’yu yok farz edersek, her şey tabii sürecinde ve oldukça can yakıcı biçimde ilerliyor.

200 milyon dolarlık ‘PREDICT’ projesiyle 30’dan fazla ülkede yıllardır ‘hayvandan insana bulaşabilen virüs türlerini’ arayan ve bunların mutasyona uğrama ihtimaline karşı ‘insanlığı korumak için’ uğraş veren Amerikalılar, yolunu gözledikleri X Virüsü’nü sonunda bulmuş olmalı. Zira dünya 3 aydır yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile cebelleşiyor.

Mikrop daha şimdiden 1 milyon insana bulaştı; ölü sayısı ise 50 bine dayandı. Kovid-19, dünya nüfusunun 500 milyona düşürülmesi gerektiğini savunanlara kuş gribi, domuz gribi, SARS ve MERS’in ardından yeni bir ‘moral’ kaynağı oldu. Virüsten ötürü herkesin evlere kapandığı, yüz yüze iletişimin devlet eliyle yasaklandığı, sokakların bomboş kaldığı ve insanların bilgisayar, internet ve cep telefonuyla dijital dünyaya mahkûm edildiği şu günler, artık ayak seslerini daha da yakından duyduğumuz yeni bir çağın beta sürümünü hepimize yaşatıyor.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/amerika-efsanesi-icin-tarihin-sonu-mu-geldi-3533387

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim