• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Amerikan emperyalizmi: Yahudi gücünün zaferi ve geleceği

Amerikan emperyalizmi: Yahudi gücünün zaferi ve geleceği
Günlerdir Amerika seçimlerinin dünyanın kaderini değiştireceği yazıldı çizildi! Evet... ‘ABD seçimleri, dünyanın kaderini değiştirecek’ denildi. Oysa dünyanın kaderi, ABD, dünyanın yakasından düştüğünde, düşürüldüğünde değişecek!

Amerika kelimenin tam anlamıyla emperyalizmin ta kendisidir. Yeni, liberal bir emperyalizmdir bu. O yüzden emperyalizmin tarihinde paradigma değişiminin adı ve adresidir. Görünür-görünmez yönleriyle gerçek emperyalizm, Amerikan emperyalizmidir. Amerikan emperyalizminin doğasına ve özelliklerine geçmeden önce, Amerika'yı doğuran tarihî arka plana biraz yakından bakmakta yarar var.

İzini sürmemiz gereken suâl şu: Amerika nedir, nasıl bir ülkedir, neyi temsil eder, neden bizim bölgemize yerleşmiştir, Amerika'yla nasıl mücadele edebiliriz ve bölgemizden çekip gitmesini nasıl sağlayabiliriz?

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor burada: Amerika, hem Batı hegemonyasının şekli, hem de Batı uygarlığının niteliği bakımından Avrupa'dan farklı bir aşamayı temsil ediyor.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/amerikan-emperyalizmi-yahudi-gucunun-zaferi-ve-gelecegi-3563119

Bu haber toplam 407 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim